Kuva: Finavia

Rovaniemen lentoaseman laajennus valmistunut

08.11.2019 10:35 - Jussi Häkkilä

Finavian Rovaniemen lentoaseman laajennus on valmistunut.

Finavian Rovaniemen lentoaseman laajennus on valmistunut. Saneerauksen myötä valmistui noin 5 000 neliötä uutta tilaa, lisää passintarkastus-, lähtöselvitys- ja turvatarkastuslinjoja, uusia lähtöportteja ja laajennettu matkatavarajärjestelmä. Myös lentoaseman ostos- ja ravintolapalveluja on uudistettu.
Rovaniemen lentoaseman laajennus on osa Finavian 55:n miljoonan euron kehitysohjelmaa Lapin lentoasemilla. Rovaniemen osuus oli tästä vajaat puolet, Kittilän lentoaseman 20 miljoonaa ja Ivalon lentoaseman osuus 10 miljoonaa euroa. Kittilän lentoaseman terminaalin laajennus valmistui jo vuosi sitten. Tänä syksynä Kittilässä otettiin vielä käyttöön kaksi uutta rullaustietä ja neljä konepaikkaa lisää. Ivalon lentoaseman laajennus valmistuu tämän kuun loppuun mennessä.
Turkish Airlines aloittaa ensi kuun viides päivä suorat reittilennot Turkin Istanbulista Rovaniemelle. Kyseessä on historiallinen avaus, sillä reitti on ensimmäinen pitkä non-stop-lentoyhteys paitsi Rovaniemelle myös koko Lappiin.
Lentoja on talvikaudella kolmesti viikossa: tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.
Toinen merkittävä lentoyhteys avataan jo 21. tätä kuuta, kun Easyjet aloittaa lennot Englannin Manchesterin ja Rovaniemen välillä. Lentoja on kahdesti viikossa: maanantaisin ja torstaisin.

Lue myös: Kemi-Tornion lentoasema 80 vuotta

Kilpailut

Uusimmat