Finavian 20:n lentoaseman kautta kulki tammi-kesäkuussa yhteensä 9,4 miljoonaa matkustajaa, 4,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.
Lentoasemayhtiö Finavia on saavuttanut nettonollahiilipäästötason omassa toiminnassaan Ivalon, Kittilän, Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemilla.
Lapin lennoston Hornetit ovat palanneet Oulunsalosta kotitukikohtaan Rovaniemelle. Lentotoiminta jatkuu nyt normaalisti Rovaniemen tukikohdasta, mutta muidenkin kenttien käyttöä tullaan jatkamaan.
Finavian lentoasemille avautuu alkavalla talvikaudella 24 uutta reittiä ympäri Eurooppaa.
Lentoasemayhtiö Finavia on investoinut 2,5 miljoonaa euroa Kuusamon lentoaseman kiitotievalojärjestelmän uusimiseen sekä rullaustien ja asematason uudelleenpäällystämiseen.
Finavian 20:n lentoaseman kautta matkusti tämän vuoden tammi-kesäkuussa yhteensä yhdeksän miljoonaa matkustajaa, 36 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.
Finavia uusii kesän aikana Kuusamon lentoaseman kiitotievalojärjestelmän sekä uudelleenpäällystää asematason ja rullaustien.
Finavian lentoasemien kautta matkusti tämän vuoden tammi-kesäkuussa yhteensä 6,6 miljoonaa matkustajaa, 520 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan.
Lentoasemayhtiö Finavia, lentokentällä toimivat muut yritykset sekä viranomaiset kuten Oulu-Koillismaan pelastuslaitos ja Oulun poliisilaitos järjestävät huomenna yhteistoimintaharjoituksen Oulun lentoasemalla.
Lentoasemayhtiö Finavia ja Napapiirin Energia ja Vesi (Neve) ovat sopineet Rovaniemen lentoaseman lämmittämisestä kaukolämmöllä, jonka tuotannossa ei synny hiilidioksidipäästöjä.
Finavian lentoasemien matkustajamäärä jäi viime vuonna ennätyksellisen pieneksi koronaepidemian takia.
Finavian Kittilän lentoaseman uudistustyöt ovat valmistuneet.
Finavian mukaan lentomatkustajien määrä väheni kaikilla sen lentoasemilla tammi-maaliskuussa 20,1 prosenttia.
Viime vuosi oli Finavian lentoasemilla vilkas, vaikka lentoliikenteen kasvu oli aiempia vuosia maltillisempi.
Finavian Rovaniemen lentoaseman laajennus on valmistunut.
Tammi-kesäkuu oli Finavian lentoasemilla vilkas.