Kuva: Sanna Krook

Oulun hiippakunnan piispa tekee ensimmäisen piispantarkastuksensa

17.09.2019 09:15 - Joonas Hepola

Piispantarkastus on satoja vuosia vanha kirkollinen tapa, jossa piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa toimittaen niissä piispantarkastuksen.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon ensimmäinen piispantarkastus pidetään Karjasillan seurakunnassa tulevan viikonvaihteen aikana (20.-22.9.2019).

Piispantarkastuksessa Keskitalo tapaa seurakunnan työntekijöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu seurakunnan toimintaan ja alueen palveluihin. Piispa vierailee piispantarkastuksen aikana muun muassa Kastellin monitoimitalossa ja Pyhän Andreaan kirkossa pidettävässä Majakkaillassa, joka on Karjasillan seurakunnan ja Majakkatiimin järjestämä matalan kynnyksen kohtaamispaikka. 

Piispantarkastus on satoja vuosia vanha kirkollinen tapa, jossa piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa toimittaen niissä piispantarkastuksen. Tarkastus osuu seurakunnan kohdalle noin kerran reilussa vuosikymmenessä. Tarkastusprosessin protokolla on viime vuosina uudistunut ja keventynyt.

Tavoitteena on tarkastella nykytilaa, mutta ennen kaikkea keskittyä tulevaisuuden näkymiin.

Kilpailut

Uusimmat