Piispantarkastusviikonlopun aikana Piispa Keskitalo vierailee mm. Karigasniemen koululla sekä uudessa palvelutalossa, jonka hän siunaa käyttöön. Piispantarkastus huipentuu sunnuntaina juhlamessuun Utsjoen kirkossa.
Juhlaan järjestetään meno- ja paluukyyditykset ja sekä messu että sen jälkeiset tilaisuudet ovat kaikille avoimia.
Piispantarkastuksessa Keskitalo tapaa seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu seurakunnan elämään ja paikkakuntaan laajemminkin.
Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo seurueineen tekee piispantarkastuksen Kalajoen seurakuntaan tulevana viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin saakka. Piispantarkastuksen huipennus on sunnuntaina kello 10 alkava piispanmessu Kalajoen kirkossa.
Valtakunnallisena Yhteisvastuu-piispana toimii Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo ja keräyksen televisioitava avajaismessu pidetään Karjasillan kirkossa kello 10.
Tänä vuonna Oulun hiippakuntaan vihitään kokonaisuudessaan 18 pappia pyhäinpäivän pappisvihkimys mukaan laskettuna.
Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo kehottaa seurakuntia auttamaan ukrainalaisia.
Piispa Jukka Keskitalolle pappisvihkimys on jo yhdeksäs ja tämän vihkimyksen jälkeen hän on vihkinyt 44 pappia Oulun hiippakuntaan.
Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon syntymäpäivän kunniaksi on julkaistu juhlakirja nimeltään Risteyksissä -piispa Jukka Keskitalo 60 vuotta.
Piispanpyöräily on piispa Jukka Keskitalon aloitteesta syntynyt liikunta- ja hyväntekeväisyystapahtuma. Se järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tänä vuonna tapahtuma on lauantaina 4.9. klo 10 alkaen. Reitti kulkee Oulun tuomiokirkolta Turkansaareen.
Tarkastus käynti on Piispa Jukka Keskitalolle ensimmäinen ja Posion edellinen piispantarkastus oli vuonna 2009.
Piispa Jukka Keskitalon mukaan Karjasillan seurakunnan erityisiä vahvuuksia ovat laadukas perustyö ja hyvä verkostoituminen seurakunnan alueella.
Piispantarkastus on satoja vuosia vanha kirkollinen tapa, jossa piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa toimittaen niissä piispantarkastuksen.
Kirkko toimii verkoston kautta lähes 40 maassa.
Oulun hiippakunnan kolmastoista piispa teologian tohtori Jukka Keskitalo vihittiin eilen virkaansa Oulun tuomiokirkossa.