Vestia kokeilee palveluautomaatteja Haapavedellä ja Ylivieskassa -tavoitteena aukioloaikojen pidentäminen

23.07.2019 08:32 - Jussi Häkkilä

Vestian toimitusjohtaja Olavi Soiniota haastattelee Jussi Häkkilä.

Vestia Oy kokeilee palveluautomaattien käyttöä Haapaveden hyötyjäteasemalla ja Ylivieskan jätekeskuksessa. Kokeilun avulla on tarkoitus selvittää, voidaanko hyötyjäteasemien aukioloaikoja pidentää jatkossa automatisoinnin avulla.
Samalla saadaan asiakkaiden kokemuksia omatoimisesta jätteiden tuomisesta ja maksamisesta jo varhaisessa vaiheessa. Vestian työntekijä opastaa tarvittaessa laitteen käytössä ja kirjaa samalla palautteita ja kehitysehdotuksia. Tähän mennessä saadun palautteen perusteella asiakkaat ovat pääsääntöisesti pitäneet automaattia helppokäyttöisenä ja toimivuutta hyvänä. Toisaalta suurin osa vastaajista on kertonut haluavansa tulevaisuudessa myös henkilökohtaista palvelua. Täysin automatisoituja hyötyjäteasemia ei olekaan näköpiirissä.  Palveluautomaattikokeilu päättyy elokuun lopussa. Hyötyjäteasemien aukioloaikoja pidennetään palveluautomaattien avulla aikaisintaan ensi kesänä.

Lue myös: Limingan jäteasema toistaiseksi suljettu - liminkalaiset ohjataan käyttämään ensisijaisesti Tyrnävän jäteasemaa

Kilpailut

Uusimmat