Haapaveden Haaponevalla oli eilen maastopalo.
Alueelle suunnitellaan 49 voimalan tuulipuistoa, kokonaisteholtaan vähintään 300 MW. Tuulivoiman lisäksi alueelle suunnitellaan aurinkovoimatuotantoa. Alustavan aurinkopuistoalueen koko on noin 160 hehtaaria ja sille mahtuu teholtaan noin 100 MWp:n aurinkovoimala.
Tapausta käsitellään törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja rattijuopumuksena.
Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämisen omakotitaloon sekä maastoon, mutta lato ja konehalli tuhoutuivat palossa täysin.
Kanteleen Voima Oy:n tytäryhtiö NordFuel valmistelee biotuotetehtaan rakentamista Haapavedelle Kanteleen Voiman entisen turvevoimalaitoksen alueelle.
Haapaveden terveyskeskuksen päiväaikainen päivystys, jossa asiakas tarvitsee hoitoa saman päivän aikana, järjestetään tämän viikon perjantaista alkaen Oulaisten terveyskeskuksessa.
Valion ja St1:n yhteisyritys Suomen Lantakaasu Oy kartoittaa uusien biokaasulaitosten rakentamismahdollisuuksia Kokkola-Pietarsaaren, Nivala-Haapaveden ja Etelä-Pohjanmaan alueille.
Huoltotöitä tehdään klo 8:00-16:00 välisenä aikana.
Matkat tilataan keskitetysti matkapalvelukeskuksesta Haapavedellä, Pyhännällä ja Tyrnävällä syyskuun 11. päivästä lähtien.
Muhoksen eilen kokoontunut kunnanvaltuusto valitsi kunnanjohtajaksi Kimmo Hinnon Haapavedeltä.
Haapavedellä tapahtui eilen iltapäivällä väkivallanteko, jota tutkitaan tapon yrityksenä.
Rasvamontussa nähdään tällä kertaa rautaa rajan takaa Rytkynkylällä Haapavedellä. Lause tosin voi tarkoittaa Hyvärisen Raimon kohdalla keräiltyjä jenkkirautoja, mutta myös aikanaan sotatantereelta romuina pelastettua ja mestarin itsensä jalostamaa vuoden 1938 Ford "säiliöautoa". Rami on innokas diesel koneille ja on kasannut eläissään eräänkin vaihdelaatikon autoihin ja erilaisiin raskaan kaluston koneisiin. Tallista löytyy mm. kaksi Oldsmobilea -70 ja 80-luvulta, sekä projektina oleva Buick riviera vuosimallia 1966. Miehen työhistoria on myös värikäs, limittyvä ja lomittuva, kuin hot rod kamppeiden coctailit erilaisissa autoissa ja isommissa roippeissa. Eli koitetaanpa saada 30 vuoden aikana toistasataa tämän herran nurkissa pyörinyttä ajokkia mahtumaan myös seuraavan 13 minuutin mittaiseksi hot rotiksi!
Cinia Oy rakentaa valokuituverkon Haapaveden kaupungin alueelle ja osin Nivalan kaupungin puolelle.
Yhtä henkilöä on kuultu epäiltynä yleisvaaran tuottamukseen.
Tapauksessa oli kolme osallista ja heille ei tullut vammoja.
Haapaveden Mieluskylällä paloi eilen tyhjillään ollut navetta.