Tapauksessa oli kolme osallista ja heille ei tullut vammoja.
Haapaveden Mieluskylällä paloi eilen tyhjillään ollut navetta.
Haapavesi Folk Music Festival järjestettiin viime viikonloppuna jo 33:tta kertaa. Tapahtuman kävijämäärä oli lähellä viime vuoden tasoa.
Haapavedellä Allastiellä Suomen rakennustuotteen teollisuusrakennuksessa syttyi eilen purunpoistovarasto palamaan.
Kansantanssi- ja kansanmusiikkikentän tunnustukset oli tarkoitus jakaa viime kuussa Folklandia-risteilyllä, mutta se jouduttiin koronan vuoksi peruuttamaan.
Ensi kesän Haapavesi Folk Music Festivalin ensimmäiset esiintyjät on julkistettu.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa OX2 Finland Oy:n Rahkola-Hautakankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arvointiohjelmasta.
Rasvamontussa ollaan tällä kertaa ihmisiksi Rytkynperä cityssä Haapavedellä. Aakon Arin pihan nimittäin rauhoittaa siellä seisova kylän ensimmäinen poliisi pösö 70-luvulta. Mutta löytyy kyseisiltä nurkilta tarvittaessa ääntä ja vauhtiakin, nimittäin ruodussa komeilee kaksi vierekkäistä Ford Mustangiakin. Pääpiirteittäin mestarin menopelit ovat japanilaisia, jenkkiläisiä ja ranskalaisia klassikkoautoja. Valikoimassa on lyhyttä ja pitkää mallia sekä isolla ja pienellä moottorilla. Kyseisellä autoharrastajalla on muutenkin hyvä tuntuma ohjauspyörään ja polkimille, nimittäin miehen leipä lohkeaa taksiyrittäjänä. Todella hyvää ajotarkkuutta vaatiikin kokoelman lähes 9 metriä pitkä Lincoln Tourcar -limusiini. Näiden lisäksi on myös piiiiiitkä rivi muita harvinaisuuksia, kurkataanpa mitä!
Ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään anastaneen vitamiineja ja luontaistuotteita elintarvikekaupoista kahden erillisen Suomessa oleskelunsa aikana viime vuonna sekä tämän vuoden keväällä.
Rasvamontussa vetää tällä kertaa Volvo puuauto niin myötä kuin vastamäessä Haapavedellä. Haukipuron Jari valitsi aikanaan emännän harrastuksensa suhteen tarkalla silmällä. Nappivalinnan ja pienen koulutuksen jälkeen Jaana vaimo on ollut innokkaasti mukana myös mestarin rakkaassa koneharrastuksessa. Tästä todistaa yhdessä entisöity puutavara-auto, joka on ollut Jarin isän Kalervo Haukipuron käytössä jo 70-luvulla. Projektiin kului pariskunnalta aikaa 10 vuotta. Isäntä ja emäntä ovat yhdessä touhunneet karkeatkin työvaiheet ja parempi puolisko vielä viimeistellyt hytin sisustuksen. Seuraavaksi tutustutaankin tähän luomukseen, talon konekokoelmaan ja otetaan selvää myös molempien kiinnostuksesta erilaisiin menopeleihin!
Järvillä sinilevää on tällä viikolla havaittu valtakunnallisilla sinileväseurannan havaintopaikoilla tavanomaista enemmän.
Pakettiauto syttyi palamaan kesken ajon eilen Haapavedellä Pulkkilantiellä.
Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellista johtaja Teija Nikua haastattelee Jussi Häkkilä.
Haapakoskentiellä sijaitsevan Haapakosken sillan korjaustyöt aloitetaan Haapavedellä.
Projektipäällikkö Airi Hakalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Palon leviäminen viereisiin asuntoihin saatiin estettyä. Henkilövahinkoja ei ole tiedossa. Katto joudutttin osin poistamaan ja talo kärsii suuret vahingot.