Rasvamontussa ollaan tällä kertaa ihmisiksi Rytkynperä cityssä Haapavedellä. Aakon Arin pihan nimittäin rauhoittaa siellä seisova kylän ensimmäinen poliisi pösö 70-luvulta. Mutta löytyy kyseisiltä nurkilta tarvittaessa ääntä ja vauhtiakin, nimittäin ruodussa komeilee kaksi vierekkäistä Ford Mustangiakin. Pääpiirteittäin mestarin menopelit ovat japanilaisia, jenkkiläisiä ja ranskalaisia klassikkoautoja. Valikoimassa on lyhyttä ja pitkää mallia sekä isolla ja pienellä moottorilla. Kyseisellä autoharrastajalla on muutenkin hyvä tuntuma ohjauspyörään ja polkimille, nimittäin miehen leipä lohkeaa taksiyrittäjänä. Todella hyvää ajotarkkuutta vaatiikin kokoelman lähes 9 metriä pitkä Lincoln Tourcar -limusiini. Näiden lisäksi on myös piiiiiitkä rivi muita harvinaisuuksia, kurkataanpa mitä!
Ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään anastaneen vitamiineja ja luontaistuotteita elintarvikekaupoista kahden erillisen Suomessa oleskelunsa aikana viime vuonna sekä tämän vuoden keväällä.
Rasvamontussa vetää tällä kertaa Volvo puuauto niin myötä kuin vastamäessä Haapavedellä. Haukipuron Jari valitsi aikanaan emännän harrastuksensa suhteen tarkalla silmällä. Nappivalinnan ja pienen koulutuksen jälkeen Jaana vaimo on ollut innokkaasti mukana myös mestarin rakkaassa koneharrastuksessa. Tästä todistaa yhdessä entisöity puutavara-auto, joka on ollut Jarin isän Kalervo Haukipuron käytössä jo 70-luvulla. Projektiin kului pariskunnalta aikaa 10 vuotta. Isäntä ja emäntä ovat yhdessä touhunneet karkeatkin työvaiheet ja parempi puolisko vielä viimeistellyt hytin sisustuksen. Seuraavaksi tutustutaankin tähän luomukseen, talon konekokoelmaan ja otetaan selvää myös molempien kiinnostuksesta erilaisiin menopeleihin!
Järvillä sinilevää on tällä viikolla havaittu valtakunnallisilla sinileväseurannan havaintopaikoilla tavanomaista enemmän.
Pakettiauto syttyi palamaan kesken ajon eilen Haapavedellä Pulkkilantiellä.
Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellista johtaja Teija Nikua haastattelee Jussi Häkkilä.
Haapakoskentiellä sijaitsevan Haapakosken sillan korjaustyöt aloitetaan Haapavedellä.
Projektipäällikkö Airi Hakalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Palon leviäminen viereisiin asuntoihin saatiin estettyä. Henkilövahinkoja ei ole tiedossa. Katto joudutttin osin poistamaan ja talo kärsii suuret vahingot.
Noin 70:n neliömetrin suuruinen omakotitalo paloi asuinkelvottomaksi eilen illansuussa Haapavedellä Etelälahdentiellä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus hakee Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta muutosta Haapaveden Haapajärven nykyiseen säännöstelylupaan.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa Puhuri Oy:n Haapaveden Piipsannevan tuulipuiston ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta.
Rasvamonttu jyrähtää tällä kertaa Ollalan kylällä Haapavedellä. Onneksi Aholan Pekka asuu taajaman ulkopuolella, sillä muuten hänen kilpa-ajokkien kaasuttelu herättäisi varmasti koko kaupungin. Sen verran kovasti ääntä lähtee hirnahtelevista Mustangeista ja vieressä räyhähtelevästä naapurin Dodgesta. Tutustutaanpa näihin menopeleihin, Pekan autohistoriaan ja kaveriporukkaan, jota yhdistää kiinnostus räväköihin autoihin.
Salla Ahvenjärveä haastattelee Jussi Häkkilä.
Valtakunnallisen sinileväseurannan rannikon ja saariston vakiohavaintopaikoilla 28:lla oli tällä viikolla hieman sinilevää ja kahdeksalla runsaasti.
Skanska ja Haapaveden kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden koulurakennuksen toteuttamisesta.