Rasvamonttu jyrähtää tällä kertaa Ollalan kylällä Haapavedellä. Onneksi Aholan Pekka asuu taajaman ulkopuolella, sillä muuten hänen kilpa-ajokkien kaasuttelu herättäisi varmasti koko kaupungin. Sen verran kovasti ääntä lähtee hirnahtelevista Mustangeista ja vieressä räyhähtelevästä naapurin Dodgesta. Tutustutaanpa näihin menopeleihin, Pekan autohistoriaan ja kaveriporukkaan, jota yhdistää kiinnostus räväköihin autoihin.
Salla Ahvenjärveä haastattelee Jussi Häkkilä.
Valtakunnallisen sinileväseurannan rannikon ja saariston vakiohavaintopaikoilla 28:lla oli tällä viikolla hieman sinilevää ja kahdeksalla runsaasti.
Skanska ja Haapaveden kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden koulurakennuksen toteuttamisesta.
Aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Kanteleen Voima Oy:lle Haapaveden biojalostamon toimintaan sekä käsiteltyjen jätevesien johtamiseen purkuputkella Pyhäjokeen Haapajärven alapuolella.
Puhuri Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Haapaveden Piipsannevan alueelle.
Haapavesi Folk ry:n puheenjohtaja Tero Paloa haastattelee Jussi Häkkilä.
Tulevan kesän Haapavesi Folk Music Festival on päätetty peruuttaa vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.
Haapaveden Joutennivantiellä sijaitsevan Joutennivan sillan korjaustyöt alkavat pääsiäisen jälkeen viikolla 17.
Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan rikosepäilyssä, jossa Serbiasta johdettiin ammattimaista kannabiksen kasvatusta Suomessa vuosina 2016-2019.
Haapavedellä Syrjäkankaankujalla paloi eilen purkukuntoinen omakotitalo
Noin 2 kilometrin vauhdikkaan ajon jälkeen auto suistui oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistalle ja törmäsi keula edellä vastaantulevaan autoon, jossa oli kuljettaja ja yksi matkustaja. Törmäys oli raju ja sen voimasta molemmat autot suistuivat tieltä ulos ja autot vaurioituivat korjauskunnottomiksi. Kaikki kolme olivat puhutuskunnossa kolarin jälkeen ja heidät toimitettiin ambulansseilla sairaalaan.
Kilpailun pääsihteeri Hannu Karstusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Hallituksen raha-asianvaliokunta myönsi tänään 24,5 miljoonaa euroa Haapavedelle kaavaillulle biojalostamolle.
Tulevan kesän Haapavesi Folk Music Festivalilla lanseerataan festivaalin taiteellisen johtajan Teija Nikun kokoama uusi Haapavesi House Band, jonka solisteiksi on ensimmäisenä vuonna kutsuttu Diandra sekä paikkakunnan oma tangokuningas Johannes Vatjus.
Epäilty oli uudenvuoden aamuyön tunteina riehaantunut Haapavedellä asunnossaan ja käyttänyt eriasteista väkivaltaa useampaan eri henkilöön. Yhtä tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Asianomistaja on vammojen johdosta ollut sairaalahoidossa, mutta selviää tapauksesta suhteellisen vähillä seurauksilla. Kaikki tapaukseen liittyvät asianosaiset ovat paikkakuntalaisia ja tuttuja toisilleen.