Kuva: Jussi Häkkilä

Lohenkalastuksen valvonta alkaa Pohjanlahdella

14.05.2019 11:52 - Jussi Häkkilä

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kalastuksenvalvonta ja Rajavartiolaitokseen kuuluva Länsi-Suomen merivartiosto aloittavat lohenkalastuksen valvonnan Pohjanlahdella.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kalastuksenvalvonta ja Rajavartiolaitokseen kuuluva Länsi-Suomen merivartiosto käynnistävät lohenkalastuksen valvonnan Pohjanlahdella. Valvonta käynnistyy Selkämereltä, ja siirtyy lohen vaelluksen myötä kohti pohjoista, ensin Merenkurkkuun ja sen jälkeen Perämerelle. Valvonnassa ovat mukana Rauman, Porin, Vallgrundin, Kokkolan ja Virpiniemen merivartioasemat. Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Uisko osallistuu valvontaan ensi kuussa, sen toiminnan painopiste on Porin ja Kokkolan välisellä merialueella. Lisäksi Rajavartiolaitokselta valvontaan osallistuu lentokone.

Lohenkalastuksen valvonta kohdistuu ensisijaisesti kaupalliseen kalastukseen, mutta myös vapaa-ajan kalastusta valvotaan. Painopisteinä ovat lohenkalastuksen yleiskiellon noudattaminen, isorysien pyyntiinasettamisajankohdat, valikointikielto ja lohien merkitsemismääräysten noudattaminen. Myös pyyntimitat, pyydysten lainmukainen merkintä ja kalastusluvat ovat tarkastuksen kohteena.

Lue myös: Valtakunnallinen kalastuspäivä tarjoaa kalastustietoa ja -taitoa nuorille

Kilpailut

Uusimmat