Kuva: Oulun yliopisto

Oulun yliopiston koordinoima 5G VIIMA tutkii 5G-verkon teollisia mahdollisuuksia

26.04.2019 08:52 - Jussi Häkkilä

Oulun yliopiston, Aalto yliopiston, Tampereen yliopiston, Centria-ammattikorkeakoulun, Oulun ammattikorkeakoulun, Turun ammattikorkeakoulun ja VTT:n 5G VIIMA -projektissa tutkitaan, miten kehittyvä 5G-teknologia soveltuu henkilökohtaisten palveluiden sijaan teolliseen käyttöön.

Oulun yliopiston, Aalto yliopiston, Tampereen yliopiston, Centria-ammattikorkeakoulun, Oulun ammattikorkeakoulun, Turun ammattikorkeakoulun ja VTT:n 5G VIIMA -projektissa tutkitaan, miten kehittyvä 5G-teknologia soveltuu henkilökohtaisten palveluiden sijaan teolliseen käyttöön. Kaikkiaan käytetään neljää testipaikkaa teollisuusympäristöissä. Oulussa paikkoja ovat satama sekä tukiasematehdas, Tampereella satamalaitteiden testialue ja Espoossa sähköverkko Otaniemessä. Jokaiseen tehdään 5G-verkko paikallisesti.
Tutkimuksen osuus hankkeessa on kuusi miljoonaa euroa. Kokonaisbudjetti lähes kolminkertaistuu, kun mukaan lasketaan yritysten rinnakkaishankkeiden tuotekehitys- ja tutkimusinvestoinnit. Hankkeessa on mukana 22 yritystä.

Lue myös: Telia avaa 5G-verkon Oulun Nuottasaaren teollisuusalueelle

Kilpailut

Uusimmat