Kuva: Heikki Ketola Vastavalo

Kansallispuistojen käyntimäärät kasvoivat

31.01.2019 10:28 - Jussi Häkkilä

Metsähallituksen mukaan kaikkiin Suomen 40:ään kansallispuistoon tehtiin viime vuonna noin 3,2 miljoonaa käyntiä.

Metsähallituksen mukaan kaikkiin Suomen 40:ään kansallispuistoon tehtiin viime vuonna noin 3,2 miljoonaa käyntiä. Lapin seitsemän kansallispuiston käyntimäärät nousivat viime vuonna ennätykselliseen 1,33:een miljoonaan käyntiin. Lapissa ja koko Suomessakin käyntimäärien suurin kasvu oli Pyhä-Luoston kansallispuistossa, jonne tehtiin 174 400 käyntiä, yli 25 300 edellisvuotta enemmän. Myös Urho Kekkosen, Riisitunturin ja Lemmenjoen kansallispuistot kasvattivat selvästi käyntimääriään. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto säilytti ykkössijansa Suomen suosituimpana kansallispuistona 549 200:lla käynnillään.

Myös Syötteen kansallispuiston käyntimäärä jatkoi viime vuonna nousuaan. Viime vuonna kasvua tuli 29 prosenttia ja uusi vuotuinen käyntimääräennätys on nyt lähes 69 000. Lisäksi Liminganlahden luontokeskus rikkoi viime vuonna ennätyksiä. Luontokeskuksessa vieraili enemmän asiakkaita kuin koskaan aiemmin. Kävijöitä oli 59 000, nousua edellisvuoteen verrattuna kertyi 17 prosenttia.
Myönteistä kehitystä ja luontoon tukeutuvan matkailun kestävyyttä vaarantaa Metsähallituksen mukaan kuitenkin kansallispuistojen rahoitusta uhkaava lasku.

Lue myös: Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kunnostetaan autiotupia

Kilpailut

Uusimmat