Museovirastolta avustuksia aineettoman kulttuuriperinnön yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin sekä maailmanperintökohteiden tutkimus- ja kehittämishankkeisiin

10.01.2019 11:36 - Jussi Häkkilä

Museovirasto on jakanut 113 700 euroa aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin yhteisöille, kansalaisjärjestöille ja muille tahoille.

Museovirasto on jakanut 113 700 euroa aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin yhteisöille, kansalaisjärjestöille ja muille tahoille. Avustusta sai 12 hakemusta.

Rahoitusta myönnettiin aineettoman kulttuuriperinnön suojelua ja vaalimista edistäviin hankkeisiin, yhteisölähtöisten toimintamallien kehittämiseen, tietoisuuden lisäämiseen sekä elävän perinnön siirtämistä ja välittämistä tukevien menetelmien kehittämiseen. Torniolainen ProSiika ry sai 3 000 euroa Meän maa matkalla maailmalle? -hankkeeseen. Kansanmusiikki-instituutti ry sai puolestaan 5 500 euroa elävän perinnön seminaariin ja ohjelmakokonaisuuteen Kaustisen ensi kesän kansanmusiikkijuhlilla.

Lue myös: Kemin Taiteiden yö houkutti kulttuurikeskukseen noin 2500 kävijää

Uusimmat