Ympäristöministeriö on myöntänyt noin 1,3 miljoonaa euroa 20:lle hankkeelle, jotka edistävät ilmastotyötä ja kiertotaloutta kunnissa.
Palosuojelurahasto on myöntänyt 341 720 euroa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sopimuspalokuntien ja pelastuslaitosten kalustohankintoihin.
Aluehallintovirastot ovat tänä vuonna myöntäneet yhteensä noin 15,6 miljoonaa euroa valtionavustusta etsivään nuorisotyöhön.
Museovirasto on jakanut rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen 152:lle kohteelle yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen yhteensä 14 500 000 euroa 235:lle hakijalle.
Museovirasto jakoi eilen paikallismuseoille avustuksina 514 200 euroa.
Taiteen edistämiskeskus on jakanut avustuksia koronan vaikutusten vähentämiseen ja taiteilijoiden työllistämiseen yhteensä noin 3,7 miljoonaa euroa.
Avustusta sai muun muassa Oulun Työväen Pursiseura ry 4 800 euroa.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä yli kolme miljoonaa euroa liikunnallisen elämäntavan paikallisille kehittämishankkeille.
Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen oli juttusilla Pookin iltapäivässä.
Oulun kaupunginvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan avustaa Ukrainan valtiota 100 000:lla eurolla sodasta aiheutuvassa hätätilanteessa.
Kirkkohallitus on jakanut viidelle seurakunnalle kokeilutoiminnan avustusta kertaluontoisesti.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 920 000 euroa 38:lle hankkeelle kuntien yleisten kirjastojen demokratian edistämistyöhön.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt yli kaksi miljoonaa euroa 26:lle kunnalle liikuntaharrastamisen edistämiseen.
Rapututkija Japo Jussilaa Itä-Suomen yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Vuoden toisessa lisätalousarviossa kansallisille taidelaitoksille on myönnetty koronavaikutusten kattamiseen 4,5 miljoonaa euroa. Valtionosuutta saaville museoille, teattereille ja orkestereille myönnettiin avustuksina noin 15,5 miljoonaa euroa.