Oulu kokeilee osallistuvaa budjetointia ja hakee ehdotuksia turvallisuuden ja tasa-arvon edistämiseen

11.10.2018 13:25 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunki etsii tämän syksyn aikana osallistuvan budjetoinnin avulla ehdotuksia Oulun ja oululaisten turvallisuuden ja tasa-arvon edistämiseen

Oulun kaupunki etsii tämän syksyn aikana osallistuvan budjetoinnin avulla ehdotuksia Oulun ja oululaisten turvallisuuden ja tasa-arvon edistämiseen. Asukkaiden päättämiin tasa-arvoon ja turvallisuuteen liittyviin tarkoituksiin on varattu 20 000 euroa.   

Osallistuvaa budjetointia kokeillaan tässä muodossaan Oulussa ensimmäistä kertaa. Tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.

Tämän ja ensi kuun aikana järjestetään neljä osallistuvan budjetoinnin työpajaa, kaksi turvallisuus- ja kaksi tasa-arvoaiheista. Niissä ideoidaan yhdessä, kehitetään ehdotuksia eteenpäin ja päätteeksi äänestetään, mitkä ehdotukset toteutetaan. 

Ensimmäinen turvallisuustyöpaja on ensi viikon keskiviikkona Rajakylän koululla ja toinen tämän kuun viimeisenä päivänä myös Rajakylän koululla. Ensimmäinen tasa-arvotyöpaja on kahdeksas päivä ensi kuuta Merikosken koulun Merituulen yksikössä ja toinen 22. ensi kuuta niinikään Merikosken koulun Merituulen yksikössä.  

Lue myös: Oulun talousarvio julki -ensi vuonna investoidaan erityisesti koulujen ja päiväkotien rakentamiseen

Kilpailut

Uusimmat