Kuva: Jussi Häkkilä

Vahva taloustilanne ja maailmankaupan hyvä veto näkyvät lappilaisyritysten tunnusluvuissa- toisaalta työvoiman saatavuus vaikeutunut

11.10.2018 08:45 - Jussi Häkkilä

Lapin ELY-kekuksen tekemän selvityksen mukaan vahva taloustilanne ja maailmankaupan hyvä veto näkyvät lappilaisyritysten tunnusluvuissa.

Lapin ELY-kekuksen tekemän selvityksen mukaan vahva taloustilanne ja maailmankaupan hyvä veto näkyvät lappilaisyritysten tunnusluvuissa. Kasvu osoittaa, että vientivetoisella teollisuudella ja palveluvaltaisella matkailulla on kysyntää ja vetovoimaa kansainvälisesti. Muutokset suhdanteissa sekä raaka-aineiden kysyntä- ja tarjontatilanteissa voivat kuitenkin olla ennalta-arvaamattomia.
Elinkeinoelämän vireys sekä vireillä olevat investointi- ja rakennushankkeet heijastuvat työvoiman kysyntänä ja työllisyyden paranemisena. Toisaalta työvoiman saatavuus on vaikeutunut. Rekrytointiongelmia kokeneiden työnantajien osuus on korkea ja työvoimapula-ammatteja on aiempaa enemmän ja useammilla aloilla. Osaajien saatavuus on tiedostettu laajasti kasvua rajoittavaksi tekijäksi.

Lue myös: Vuoden talousguru: ”Sisua löytyy myös ulkomailta ja sitä on houkuteltava Suomeen.”

Kilpailut

Uusimmat