Kuva: Shutterstock

Museovirastolta avustuksia kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden hankkeisiin -Pohjois-Suomeen kolme avustusta

21.05.2018 11:42 - Jussi Häkkilä

Museovirasto on jakanut tänä vuonna vietettävän kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden osallistaviin hankkeisiin yhteensä 170 000 euroa yhteisöille, kansalaisjärjestöille ja museoille.

Museovirasto on jakanut tänä vuonna vietettävän kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden osallistaviin hankkeisiin yhteensä 170 000 euroa 14:lle yhteisölle, kansalaisjärjestölle ja museolle. Pohjois-Suomesta avustusta myönnettiin kolmeen hankkeeseen. Pohjois-Pohjanmaan Liitto sai 9500 euroa Vesivoiman kulttuuriperintö-kyläillat -hankkeeseen, Tornionlaakson maakuntamuseo 8200 euroa Tutkimusmatkailijoiden Tornionlaakso -hankkeeseen, ja Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry 20 000 euroa Perinnepulmien ratkaisu-toimintamalli museo-opastukseen -hankkeeseen.

Rahoitusta myönnettiin erityisesti uusille toimintamuodoille, joilla edistetään vuorovaikutusta ja yksilöiden ja yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön. Hankkeiden joukossa on sekä pieniä, paikalliseen toimintaan liittyviä että suuria, koko maata koskevia hankkeita.

Lue myös: Museovirastolta avustuksia rakennusten entistämiseen

Kilpailut

Uusimmat