Kelirikko piinaa koko Suomea

26.04.2018 08:47 - Jussi Häkkilä

Myöhäinen kevät toi mukanaan vaikean kelirikkokauden lähes koko maahan. Tienpidon asiantuntija Ari Junkkaria Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.

Myöhäinen kevät toi mukanaan vaikean kelirikkokauden lähes koko maahan. Kelirikkokausi vaikuttaisi Liikenneviraston mukaan olevan pahin peräti 20:een vuoteen. Painorajoituksia on jouduttu asettamaan ympäri Suomen aina Lohjan seudulta Kittilään saakka. Tällä hetkellä kelirikon aiheuttamia painorajoituksia on sorateillä yli 4000:llä tiekilometrillä, ja määrä tulee vielä kasvamaan. Useimmiten kelirikko on lähinnä Keski- ja Pohjois-Suomen ongelma, mutta tänä vuonna se siis koskee miltei koko maata. Lähipäivien säätila vaikuttaa olennaisesti siihen, mihin suuntaan tilanne kehittyy.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen sorateille näyttää tulevan keskimääräistä vaikeampi kelirikkokevät. Tällä hetkellä pintakelirikkoa esiintyy sorateillä runsaasti ja runkokelirikon määrä kasvaa koko ajan. Painorajoitettuja teitä on nyt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella 310 kilometriä..

Lue myös: Kelirikkokaudesta tulossa keskimääräistä vaikeampi

Kilpailut

Uusimmat