Kuva: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Hailuodon kiinteän yhteyden tiesuunnitelma valmistunut

23.04.2018 08:08 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on saanut valmiiksi tiesuunnitelman maantielle 816 Riutunkarin ja Huikun välillä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on saanut valmiiksi tiesuunnitelman maantielle 816 Riutunkarin ja Huikun välillä. Hankkeessa on suunniteltu kiinteä yhteys Oulun Riutunkarin ja Hailuodon Huikun välille. Kiinteä yhteys tulisi korvaamaan nykyisen lauttayhteyden. Samanaikaisesti tiesuunnittelun kanssa on laadittu vesilain mukaiset lupahakemusasiakirjat.

Kiinteän yhteyden pituus on noin 8,4 kilometriä, joka sisältää pengertieosuuden ja kaksi pitkää siltaa. Huikun silta sijoittuu noin kilometrin päähän Hailuodosta. Sillan kokonaispituus on noin 770 metriä ja alituskorkeus 18 metriä meriväylän kohdalla. Riutun silta sijoittuu Riutunkariin nykyisen lauttarannan pohjoispuolelle. Sillan kokonaispituus on noin 740 metriä ja alituskorkeus sillan keskiaukon kohdalla viisi metriä.

Tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri sidosryhmiltä sekä Oulun kaupungilta ja Hailuodon kunnalta. Ennen lausunnon antamista kaupunki ja kunta asettavat tiesuunnitelman nähtäväksi, jolloin on mahdollisuus nähdä valmiit suunnitelmat ja myös mahdollisuus jättää muistutuksia suunnitelmasta. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Liikennevirasto antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen.

Rakentamisen kustannusarvio on noin 74 miljoonaa euroa.

Lue myös: KHO hylkäsi Hailuodon kiinteän yhteyden yleiskaavaa koskeneen valituksen

Kilpailut

Uusimmat