Oululle kunniamaininta Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailussa

16.02.2018 14:59 - Jussi Häkkilä

Oulun pitkäaikainen työ lapsiperheiden liikunnan edistämiseksi on tuonut kunniamaininnan Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailussa. Liikuntajohtaja Niina Epäilystä haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun pitkäaikainen työ lapsiperheiden liikunnan edistämiseksi on tuonut kunniamaininnan Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailussa.

Oulun kaupungin liikuntapalvelujen toiminnan yhtenä painopisteenä on perheiden, lasten ja nuorten liikunnan tukeminen. Perheliikunnassa on tehty pitkäjänteistä ja systemaattista työtä, kehitetty erilaisia toimintakonsepteja liikunnan edistämiseksi ja eri yhteistyötahojen kanssa luotu toimivia yhteistyömalleja.

Oulussa esimerkiksi liikuntapaikkojen harjoitus- ja kilpailukäyttö on maksutonta ryhmille, joiden jäsenet ovat alle 18-vuotiaita ja joiden vuorolla on täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Ilmaiskäytön piiriin kuuluvat koulut, oppilaitokset ja päiväkodit, jotka käyttävät liikuntapaikkoja opetussuunnitelman mukaisten liikuntatuntien aikana tai kilpailutoimintaan.

Nokia, Kouvola ja Tampere palkittiin Suomen perheliikuntamyönteisimpinä kuntina. Pienistä kunnista palkittiin Eurajoki. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko palkitsivat Suomen perheliikuntamyönteisimmät kunnat -kilpailun voittajat tänään Helsingissä.

Lue myös: Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa mukana UNICEFin Lapsiystävällinen maakunta-pilottihankkeessa

Kilpailut

Uusimmat