Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa mukana UNICEFin Lapsiystävällinen maakunta-pilottihankkeessa

08.12.2017 12:29 - Jussi Häkkilä

Kuusi maakuntaa alkaa yhdessä UNICEFin kanssa kehittää toimintaansa lapsen oikeuksiin perustuvaksi. Keski-Pohjanmaan alueen muutosagentti Anne Saarelaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Kuusi maakuntaa alkaa yhdessä UNICEFin kanssa kehittää toimintaansa lapsen oikeuksiin perustuvaksi. Kymmenen kuukautta kestävässä Lapsiystävällinen maakunta -pilottihankkeessa UNICEF kouluttaa ja tukee kuntia ja maakuntia esimerkiksi päätösten lapsivaikutusten arvioinnin käyttöön ottamisessa.  Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että päätösten lapsivaikutuksia arvioidaan ja lapsiin kohdistuvien menojen seurantaan kehitetään välineitä. Näin voidaan varmistaa, että lapsiin kohdistetut resurssit käytetään mahdollisimman vaikuttavasti ja oikeudenmukaisesti.

Nyt alkavan kehitystyön tavoitteena on luoda ohjeistus, joka voidaan ottaa käyttöön kaikissa maakunnissa. Mukana Lapsiystävällinen maakunta -pilotissa ovat Etelä-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnat.

Lue myös: Unicef palkitsi Oulun lapsiystävällinenä kuntana

Kilpailut

Uusimmat