Hiihtolomat täyttävät jälleen junat – juniin odotetaan 650 000 matkustajaa

16.02.2018 13:49 - Jussi Häkkilä

Hiihtolomakausi alkaa tänään etelästä ja kestää kolme seuraavaa viikkoa. Suurimmat matkustuspiikit osuvat tälle ja seuraavalle viikonlopulle. Etelän lomien alkaessa Helsingistä matkustetaan eniten Ouluun, Kemijärvelle, Kolariin ja Rovaniemelle. Suosituimpia ovat Lapin kohteet ja pohjoisen yöjunat ovat käytännössä jo loppuunmyytyjä.

Hiihtolomakausi alkaa tänään etelästä ja kestää kolme seuraavaa viikkoa. Suurimmat matkustuspiikit osuvat tälle ja seuraavalle viikonlopulle. Etelän lomien alkaessa Helsingistä matkustetaan eniten Ouluun, Kemijärvelle, Kolariin ja Rovaniemelle. Suosituimpia ovat Lapin kohteet ja pohjoisen yöjunat ovat käytännössä jo loppuunmyytyjä. Viime vuonna junamatkailu Lappiin kasvoi neljä prosenttia. Erityisesti aasialaisten turistien matkustus Lappiin on lisääntynyt. 
Hiihtolomasesonki jatkaa junamatkustuksen vahvana alkanutta vuotta. Viime kuussa tehtiin VR:n mukaan yli miljoona matkaa, kasvua edellisvuodesta oli yhdeksän prosenttia. Erityisen vahvaa kasvu on isojen kaupunkien välillä. Esimerkiksi Helsingin ja Oulun välillä matkustus kasvoi 24 prosenttia.
Kysyntä kasvaa ympäri vuoden ja VR vastaa siihen lisäämällä vuoroja Lapin liikenteeseen. Kesäkuussa Helsinki-Kolari -välille tulee yksi viikoittainen lisävuoro molempiin suuntiin.  Lisäksi syksyn ruskakauden ajaksi välille tulee vielä yhteensä 12 uutta junavuoroa.  

Lue myös: Junamatkailun suosio jatkoi vahvaa kasvua viime vuonna

Kilpailut

Uusimmat