Pääteiden liikenne Rovaniemellä ja Kemijärvellä tulee kasvamaan merkittävästi. Liikennemääriä nostavat merkittävästi myös Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomalaiset. Viikonloppuna on hyvä varautua liikenneruuhkiin ja valita vaihtoehtoinen reitti.
Ylivieskan liikuntatoimen markkinointipäällikkö Marita Öljymäki-Maaralaa ja liikunnanohjaaja Mervi Jutilaa haastattelee Petri Alminoja.
Hiihtolomaliikenne käynnistyy tänään, kun eteläsuomalaiset aloittavat lomaansa.
Lisääntyneistä liikennemääristä selvittiin mallikkaasti. Poliisin mukaan autoilijat tunnistavat suurien liikennemäärien erikoisluonteen ja liikkuvat rauhallisesti.
Oulun poliisilaitoksen alueella kulkevien valtateiden VT4:n ja VT5:n liikennemäärät olivat huippulukemissa lauantaina 24.2.2018.
Hiihtolomakausi alkaa tänään etelästä ja kestää kolme seuraavaa viikkoa. Suurimmat matkustuspiikit osuvat tälle ja seuraavalle viikonlopulle. Etelän lomien alkaessa Helsingistä matkustetaan eniten Ouluun, Kemijärvelle, Kolariin ja Rovaniemelle. Suosituimpia ovat Lapin kohteet ja pohjoisen yöjunat ovat käytännössä jo loppuunmyytyjä.
Hiihtolomaliikenne käynnistyy tänään ja näkyy Oulun poliisilaitoksenkin toimialueella, kun eteläsuomalaiset saapuvat pohjoiseen lomanviettoon.