Kuva: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Barometri: Työvoiman saatavuus haaste Pohjois-Pohjanmaan pk-yrityksille

15.02.2018 09:00 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan pk-yritysbarometrin mukaan alueen yrityksistä yli puolet arvioi, että heillä on tarvetta työllistää lähitulevaisuudessa. Samalla 39 prosenttia arvioi haasteeksi työvoiman saatavuuden.

Tänään julkistetun Pohjois-Pohjanmaan pk-yritysbarometrin mukaan alueen yrityksistä yli puolet arvioi, että heillä on tarvetta työllistää lähitulevaisuudessa. Samalla 39 prosenttia arvioi haasteeksi työvoiman saatavuuden. Kysynnän riittämättömyys tai epävakaisuus tulee vasta työvoimasaatavuuden jälkeen esille yrittäjien vastauksista ja tämän jälkeen työn sivukulut, kun kysytään työllistämisen esteistä. Kyselyn mukaan alueen yritykset pyrkivät ratkaisemaan työvoiman saatavuuteen liittyviä haasteita panostamalla henkilöstön osaamisen kehittämiseen, hyödyntäen aiempaa enemmän alihankinta- ja toimittajaverkostoja ja palkkaamalla uutta työvoimaa.

Finnvera näkee talouden kasvun jatkuvan tasaisena Pohjois-Pohjanmaalla. Kyselyn tulokset vahvistavat positiivisen näkemyksen etenkin pk-yritysten kasvun ja kannattavuuden osalta. Investointien osuus rahoituskysynnästä on edelleen kasvussa.

Lue myös: Kemin Yrittäjät palkittiin vuoden 2017 parhaiden paikallisyhdistysten joukossa

Kilpailut

Uusimmat