Oululaisvetoisessa tutkimuksessa tutkitaan robottien hyödyntämistä teollisuuslaitoksissa

08.01.2018 08:33 - Jussi Häkkilä

Oululaisvetoiselle robottien hyödyntämistä teollisuuslaitoksissa tutkivalle hankkeelle on myönnetty lähes neljä miljoonaa euroa.

Oululaisvetoiselle robottien hyödyntämistä teollisuuslaitoksissa tutkivalle hankkeelle on myönnetty lähes neljä miljoonaa euroa. Nelivuotisen hankkeen tavoitteena on kehittää maailman ensimmäinen teollisuuteen integroitu sekä maassa että ilmassa liikkuva robotti kohteisiin, joissa työskentely on ihmisille vaarallista ja joihin aikaisemmilla roboteilla ei päästä. Tutkimuksessa on mukana yliopistoja sekä tutkimus- ja teollisuuslaitoksia Suomen lisäksi Espanjasta, Italiasta, Ranskasta ja Sveitsistä sekä kaksi maailman suurinta öljy- ja kaasualan tuotantoyritystä.

Hankkeessa robotiikkaa sovelletaan öljyn- ja kaasunjalostuslaitoksissa ultraäänen avulla suoritettaviin putkien tarkastusmittauksiin, joilla valvotaan laitosten turvallisuutta ja korjaustoimenpiteiden tarvetta. Robotiikan avulla prosesseihin tavoitellaan parempaa turvallisuutta, laatua ja kustannustehokkuutta. Saavutettavia tuloksia voidaan hyödyntää laajasti muidenkin teollisuudenalojen vaativien tarkastusten valvontamenetelmissä.

Lue myös: Oulun yliopisto mukana tutkimassa ihmisten ja ympäristön vuorovaikutusta ikiroudan peittämillä rannikkoalueilla

Kilpailut

Uusimmat