Kuva: AOP

Museoille avustuksia taiteilijoille maksettavien näyttelypalkkioiden kattamiseen

29.12.2017 09:05 - Jussi Häkkilä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia museoille taiteilijoille maksettavien näyttelypalkkioiden kattamiseen sekä visuaalisen taiteen alan välittäjäportaan kehittämishankkeisiin yhteensä 481 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia museoille taiteilijoille maksettavien näyttelypalkkioiden kattamiseen sekä visuaalisen taiteen alan välittäjäportaan kehittämishankkeisiin. Avustuksia myönnettiin yhteensä 481 000 euroa. Pohjois-Suomesta avustusta saivat Kemin, Tornion, Kokkolan ja Rovaniemen kaupungit. Oulun Taiteilijaseura -63 sai puolestaan 20 000 euroa visuaalisen taiteen alan välittäjäportaan kehittämishankkeeseen. 
Avustusta ovat voineet hakea sellaiset ammatillisesti ja päätoimisesti hoidetut museot, joilla on säännöllistä näyttelytoimintaa. Näyttelypalkkion perusteena on taiteilijalle näyttelyssä esillä olevien teosten valmistamiseen, näyttelyyn osallistumiseen ja sen yhteydessä tehtävään työhön liittyvän työpanoksen korvaaminen. Avustuksia museoille taiteilijoille maksettavien näyttelypalkkioiden kattamiseksi on tarkoitus jatkaa useampivuotisena kokeiluna.

Lue myös: Museovirastolta avustuksia kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden hankkeisiin

Kilpailut

Uusimmat