Kuva: Jussi Häkkilä

Kiireellisten pelastustehtävien toimintavalmiusajoissa parantamista -Oulussa Koskelassa ja Linnanmaalla

10.11.2017 09:13 - Jussi Häkkilä

Aluehallintovirastot ovat selvittäneet pelastustoimen kiireellisten pelastustehtävien toteutumista vuosina 2013-2016.

Aluehallintovirastot ovat selvittäneet pelastustoimen kiireellisten pelastustehtävien toteutumista vuosina 2013-2016. Toteutumista selvitettiin tapahtuneiden pelastustehtävien toimintavalmiusaikoja tarkastelemalla. Tuloksista käy ilmi, että toimintavalmiusajoille asetetut valtakunnalliset vähimmäistavoitteet toteutuvat valtaosin. Lähes kaikkien pelastuslaitosten alueilla on kuitenkin puutteita vähimmäistavoitteen saavuttamisessa. Paikoin puutteet ovat merkittäviä. Ongelmia määritellyn toimintavalmiusajan vähimmäistavoitteen saavuttamisessa oli erityisesti suurempien kaupunkien tiiviisti rakennetuilla alueilla, missä tavoiteajat ovat tiukimmat. Oulussa puutteita oli Koskelan ja Linnanmaan alueella.

Toimintavalmiusajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu onnettomuuspaikalle saapumiseen ja pelastamisen aloittamiseen siitä hetkestä, kun pelastuslaitos on vastaanottanut hälytyksen hätäkeskuksesta.

Selvityksessä ei esitetä toimenpidesuosituksia. Vastuu palvelujen riittävyydestä on palvelut järjestävillä pelastustoimialueilla.

Lue myös: Henkilöauto tuhoutui ja kaksi vaurioitui palossa Oulussa

Kilpailut

Uusimmat