Kuva: Fotolia

Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun Yrittäjät, maakuntaliitot ja Oulun ja Lapin kauppakamarit: Kuljetustukilain jatkaminen tärkeää pohjoisen elinkeinoelämälle

24.03.2017 10:50 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun Yrittäjät, maakuntaliitot sekä Oulun ja Lapin kauppakamarit ovat antaneet Suomen hallitukselle kannanoton, jossa ne näkevät kuljetustukilain jatkamistarpeen tärkeänä Pohjois-Suomen näkökulmasta.

Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun Yrittäjät, maakuntaliitot sekä Oulun ja Lapin kauppakamarit ovat antaneet Suomen hallitukselle kannanoton, jossa ne näkevät kuljetustukilain jatkamistarpeen tärkeänä Pohjois-Suomen näkökulmasta. Valtioneuvoston asetus kuljetustuesta on voimassa kuluvan vuoden loppuun saakka. Allekirjoittajat esittävät, että kuljetustuen kehittämistä varten perustetaan työryhmä, jonka tehtävä on tarkastella vuoden loppuun mennessä viranomaisten ja alueen elinkeinoelämän yhteisvoimin tukimuodon kehittämistä. Kuljetustuen jatkon varmistuminen antaisi kannanoton mukaan selkeän viestin, että pitkien kulkuyhteyksien päässä oleva jalostettuja tuotteita valmistava teollisuus nähdään tulevaisuudessakin tärkeänä taloudellisena moottorina. Epävarmuus tuen pysyvyydestä luo allekirjoittajien mukaan haasteita yritysten pitkäjänteiselle investointien suunnittelulle ja työvoiman kehittämiselle.

Kilpailut

Uusimmat