Kuva: Mari Korpua

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Hetta-Pallas –reitistä tulee virallisesti roskaton vuonna 2023

25.05.2022 17:46 - Ari Kettukangas

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston viime vuonna toteutetusta kävijätutkimuksesta ilmeni vastaajien toive, että roskattoman retkeilyn periaatteita tulisi korostaa entisestään.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Hetta-Pallas –reitistä tulee virallisesti roskaton vuonna 2023. Jatkossa tuvilta tai taukopaikoilta ei enää löydy jäteastioita, vaan retkeilijöitä kannustetaan retkeilemään roskattomasti. Mahdolliset roskat voi tuoda luontokeskusten ekopisteisiin.  Tänä vuonna niin puiston huoltajat kuin vaeltajat opettelevat roskatonta retkeilyä. Tavoite roskattomasta Hetta-Pallas –reitistä vuodessa on kunnianhimoinen, mutta alueella halutaan myös uskoa, että jokainen upeassa kansallismaisemassa kulkeva osallistuu tavoitteen toteuttamiseen. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston viime vuonna toteutetusta kävijätutkimuksesta ilmeni vastaajien toive, että roskattoman retkeilyn periaatteita tulisi korostaa entisestään.

Lue myös: Oulujoella ja Iijoella parannetaan tänä kesänä raakkupurojen tilaa - jättihanke LIFE Revives etenee käytännön kunnostustöihin

Kilpailut

Uusimmat