Kuva: Metsä Group

Suuria erikoiskuljetuksia saapuu Kemin biotuotetehtaalle

23.05.2022 08:37 - Jussi Häkkilä

Kemiin rakennettavan Metsä Fibren biotuotetehtaan seuraavat suuret erikoiskuljetusta vaativat komponentit siirretään toukokuun ja heinäkuun aikana Ajoksen satamasta työmaalle

Kemiin rakennettavan Metsä Fibren biotuotetehtaan seuraavat suuret erikoiskuljetusta vaativat komponentit siirretään toukokuun ja heinäkuun aikana Ajoksen satamasta työmaalle. Komponenttien reitit kulkevat perille sekä maanteitse että Kemin sisäsataman kautta. Erikoiskuljetukset toteutetaan ilta- ja yöaikaan, jotta muulle liikenteelle koituisi mahdollisimman vähän haittaa. Muita reitillä liikkuvia pyydetään huomioimaan turvallinen etäisyys erikoiskuljetukseen ja antamaan työrauha kuljetuksen suorittajille. Kuljetuksen sujuvuutta ja turvallisuutta varmistavat liikenteenohjaajat. Kuljetusreitin varrelle tulee lisäksi pysäköintirajoituksia.
Mukana on mm. biotuotetehtaan haihdutinyksiköt, kuorintarummut ja titaanitornit. Suurimmat kappaleet ovat 15 metriä leveitä ja 510 tonnia painavia haihdutinyksiköitä. Pisimmät kappaleet ovat noin 65:n metrin pituisia reaktoritorneja.
Komponenttien kuljetus etenee kävelyvauhtia, ja esimerkiksi sisäsatamasta tehdastyömaalle yhden komponentin kuljetus kestää keskimäärin neljä tuntia.

Lue myös: Kemin biotuotetehdas saavutti harjakorkeuden

Kilpailut

Uusimmat