Kuva: Pixabay

Lapin kunnat avustavat sodasta kärsiviä ukrainalaisia 180 000 eurolla

06.03.2022 10:58 - Ari Kettukangas

Lapin kuntien päättämät avustukset annetaan rahana tai tarviketukena Suomen valtion tai luotettavan kansainvälisen avustusjärjestön kautta. Osa Lapin kunnista on myös päättänyt, että avustus suunnataan erityisesti Ukrainan lapsille.

Lapin kunnat avustavat sodasta kärsiviä ukrainalaisia 180 000 eurolla. Kaikki Lapin 21 kuntaa ovat päättäneet tai päättämässä rahallisen tuen antamisesta Venäjän hyökkäystä vastaan taistelevaan Ukrainaan. Kunnat ovat yhdessä linjanneet avustusmääräksi kuntalaisten asukasluvun verran euroja eli yhteensä noin 180 000 euroa. Lapin kuntien päättämät avustukset annetaan rahana tai tarviketukena Suomen valtion tai luotettavan kansainvälisen avustusjärjestön kautta. Osa Lapin kunnista on myös päättänyt, että avustus suunnataan erityisesti Ukrainan lapsille. Tavoitteena on saada apu liikkeelle mahdollisimman nopeasti. Lapin liitto auttaa tarvittaessa Lapin kuntia avustusten koordinoinnissa.

Lue myös: Ukrainan kriisitilanne on herättänyt suomalaisten auttamishalun - "auttaminen isossa mittakaavassa vaatii osaamista ja ammattitaitoa"

Kilpailut

Uusimmat