Kuva: Kristiina Hoikka Lapin ELY-keskus

Lapissa kohennetaan perinnebiotooppeja ja lintuvesiä

08.07.2021 08:34 - Jussi Häkkilä

Lapin ELY-keskus jatkaa perinnebiotooppien ja lintuvesien inventointeja, hoidon ja kunnostuksen suunnittelua sekä hoidon järjestämistä.

Lapin ELY-keskus jatkaa perinnebiotooppien ja lintuvesien inventointeja, hoidon ja kunnostuksen suunnittelua sekä hoidon järjestämistä. Helmi-ohjelmassa inventoidaan arvokkaita elinympäristöjä, jotta säilyneet kohteet löydetään ja niille voidaan suunnitella kunnostusta ja hoitoa. Lis'äksi haetaan tekijöitä kohteiden kunnostukseen ja hoitoon. Toimenpiteisiin voi saada uutta luonnonsuojelulain mukaista tukea, jota haetaan alueellisesta ELY-keskuksesta.
Perinnebiotooppeja inventoidaan lähes kaikissa Lapin kunnissa. Kunnostukset ja laidunnus ovat alkaneet Utsjoen Pappilan niityillä, Pelkosenniemen Keminsaarilla ja Kairalassa, Rovaniemen Viirin kylällä sekä Simossa Pahnilan museolla ja Vihtarinojansuun merenrantaniityllä. Kunnostustöihin ja laidunnukseen etsitään tekijöitä Tornion Kainuunkylän saarille, Kittilän Karjanrantaan, Rovaniemen Koivusaareen ja Keminmaan kirkoille.
Lintuvesien kunnostussuunnitelmia tehdään kesän aikana ainakin Ylitorniolla, Muoniossa ja Pellossa. Hoitotoimenpiteiden ja raivausten suunnittelu on käynnistynyt Pajukari-Uksei-Alkunkarinlahden Natura-alueella Ylitorniolla. Kainuunkylän saarilla Ylitorniolla suunnitellaan linnuille arvokkaiden alueiden raivauksia. Muonionjärvi-Utkujoen Natura-alueella suunnitellaan tulvaniittyjen hoitoa Rukomasaareen. Myös Pellonjärvellä suunnitellaan rantojen raivauksia.

Lue myös: Perinnebiotooppeja kartoitetaan Pohjois-Pohjanmaalla

Kilpailut

Uusimmat