Korulippaassa oli kultakoruja mm. sormuksia noin 3000 euron arvosta. Tunkeutujina olivat olleet keski-ikäinen mies ja naishenkilö.
Eskolasta ei ole havaintoja keskiviikon 21.12. jälkeen. Eskolan tiedetään olleen tuolloin matkalla Meri-Lapista Ouluun Ford Focus -henkilöautolla, jonka rekisteritunnus on FLT-268.
Kyseessä on Kärppä-merkkinen peräkärry rekisterillä PLU-117, jonka kyydissä oli Ski-doo Summit merkkinen moottorikelkka rekisterinumerolla 745-PV.
Tapauksia tutkitaan näpistyksenä ja Kemin tapausta varkautena.
Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja haitantekona virkamiehelle.
Epäiltyä tekijää, autoa eikä haulikkoa ole vielä löytynyt laajoista etsinnöistä huolimatta.
Kumpikaan ei ollut vedenvarassa, mutta molemmat henkilöt olivat kylmettyneitä. Henkilöt ohjattiin ensihoidon tarkastettavaksi.
Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista Meri-Lapin tutkintaan. Mikäli Volkswagen Transporterista on havaintoja, niistä voi ilmoittaa hätänumeroon 112.
Lapin ja Oulun poliisilaitosten raskaan liikenteen valvonnassa Meri-Lapin alueella viime viikolla paljastui huomattavan paljon rikkomuksia.
Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kolme miestä, joista yksi oli Keminmaalainen. Miesten hallusta löytyi Hirsikankaantieltä anastettu haulikko.
Meri-Lapissa anastettiin kaksi henkilöautoa ja ajeltiin päihtyneenä henkilöautolla. Kemissä aiheutettiin teräaseella vamma käsivarteen.
Lapsi annettiin paikalle tulleelle äidille tarkistuksen jälkeen. Oululainen mies löytyi lopulta poliisikoiran avulla kello 05.00 aikaan kauempaa maastosta sekavana. Mies toimitettiin Mehiläinen Länsi-pohjan sairaalaan tutkimuksiin ja hänet toimitettiin tutkimusten ja tarkkailun jälkeen kiinniotetuksi Kemin poliisivankilaan.
Paikalle menneet poliisipartiot ottivat kemiläisen ja oululaisen miehen kiinni ja heidät toimitettiin Kemin poliisivankilaan. Tapaus kirjattiin ylös pahoinpitelyn yrityksenä.
Yksi miehistä oli huitonut toista miestä kädessään olleella puukolla. Asiassa ei tullut vahinkoja kenellekään. Poliisi jatkaa asian tutkintaa törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.
Poliisia työllistivät viikonloppuna liikennerikokset, pahoinpitelyt ja rattijuopot.
Epäiltynä teosta on tavoitetut kaksi 21-vuotiasta torniolaista miestä ja heidän epäillään vahingoittaneen neljää eri autoa.