Kuva: Jussi Häkkilä

Tukea äkillisten rakennemuutostilanteiden hoitoon ja pk-yritysten kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseen -Kemi-Tornio sai 1,1 miljoonaa

19.03.2021 09:00 - Jussi Häkkilä

Valtioneuvosto myönsi eilen 600 000 euroa Naantalin ja 1,1 miljoonaa euroa Kemi-Tornion seudun äkillisten rakennemuutostilanteiden hoitoon.

Valtioneuvosto myönsi eilen 600 000 euroa Naantalin ja 1,1 miljoonaa euroa Kemi-Tornion seudun äkillisten rakennemuutostilanteiden hoitoon. Samalla Lahden seudulle myönnettiin loput sille jo aiemmin esitetystä runsaan miljoonan euron lisärahoituksesta. Etelä- ja Länsi-Suomi saivat lisäksi rahoitusta pk-yritysten kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseen.

Outokumpu supistaa toimintaansa ja on jo vähentänyt noin 230 työpaikkaa Kemi-Tornion alueelta. Toisaalta Metsä Group teki hiljattain rakentamispäätöksen Kemin biotuotetehtaasta. Lapin toimijat ovat nopeasti järjestäytyneet tarkentamaan tilannekuvaa ja laatimaan toimenpidesuunnitelmaa työntekijöiden uudelleentyöllistymisen ja alueen elinvoiman edistämiseksi.
Valtioneuvoston kohdistaman rahoituksen tavoitteena on synnyttää lisäarvoa rakennemuutostoimien toteutukseen ja vaikuttavuuteen Naantalin, Kemi-Tornion ja Lahden alueilla. Rahoituksen turvin alueet voivat uudistaa elinkeinorakennettaan ja sitä kautta luoda uusia työpaikkoja.

Lue myös: Lastenkulttuuria tuetaan yli 2,2:lla miljoonalla -avustusta mm. Ouluun, Rovaniemelle ja Kajaaniin

Kilpailut

Uusimmat