Kuva: Jani Rutanen

Kirkon mediasäätiön palkinto Suvi Westille elokuvasta Hiljainen taistelumme

16.03.2021 08:58 - Jussi Häkkilä

Kirkon mediasäätiön tämän vuoden palkinto Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa on myönnetty ohjaaja Suvi Westille elokuvasta Hiljainen taistelumme.

Kirkon mediasäätiön tämän vuoden palkinto Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa on myönnetty ohjaaja Suvi Westille elokuvasta Hiljainen taistelumme. Elokuva on dokumentaarinen kuvaus Suomen valtion harjoittamasta saamelaispolitiikasta, saamelaisten nykytilanteesta ja taistelusta olemassaolonsa puolesta.
Palkinnon perusteluissa todetaan, että elokuva maalaa kuvaa kansasta, joka elää kolonialistisessa ikeessä. Elokuvassa kuvaillaan, kuinka kansanryhmään kuuluville ihmisille kerrotaan, että heidät pitäisi tappaa, heidän maitaan ostetaan ja kulttuuri omitaan tai sulautetaan enemmistön kulttuuriin. Se, että kertomus sijoittuu nykyaikaan ja Suomeen tekee elokuvasta hätkähdyttävän. Elokuva on tärkeä muistutus suomalaisille siitä, että meilläkin on oma historiamme sortajina.

Kirkon Mediasäätiön palkinto on suuruudeltaan 1500 euroa. Westin elokuva oli myös katsojien suosikki kotimaisen kilpailun yleisöäänestyksessä.

Lue myös: Jussi Häkkilän elokuvaprojektorit loihtivat leffateatterin omaan olohuoneeseen Raahessa

Kilpailut

Uusimmat