Kuva: Poliisi

Rajan ylittämiseen uusia rajoituksia

07.04.2020 09:38 - Jussi Häkkilä

Valtioneuvosto antoi tänään sisä- ja ulkorajoja koskevat päätökset, joilla Suomen ja muiden maiden välisiä rajaliikenteen rajoituksia ja karanteenimääräyksiä tiukennetaan ja jatketaan ensi kuun 13. päivään saakka.

Valtioneuvosto antoi tänään sisä- ja ulkorajoja koskevat päätökset, joilla Suomen ja muiden maiden välisiä rajaliikenteen rajoituksia ja karanteenimääräyksiä tiukennetaan ja jatketaan ensi kuun 13. päivään saakka. Näin tehdään koronavirusepidemian leviämisen hidastamiseksi. Sallittua on välttämätön työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne. Rajan ylittävällä työntekijällä on oltava työnantajan osoittama todistus työn välttämättömyydestä.

Pääsääntönä on, että kaikki Suomeen saapuvat ovat rajanylityksen syystä riippumatta velvollisia noudattamaan Suomen terveysviranomaisten ohjeita ja pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa 14:n vuorokauden ajan. Välttämätöntä ensihoidon ja pelastustoimen henkilöstön rajanylitystä tai tavaraliikenteen kuljetushenkilöstöä ei koske vaatimus 14:n vuorokauden karanteenia vastaavissa olosuhteissa pysymisestä.

Tavaraliikenteen kuljetushenkilöstölle annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistus tartuntariskin vähentämisestä ja karanteenia vastaavissa olosuhteissa olemisesta.

Ruotsin tai Norjan puolella työssä käyvien suomalaisten tulee olla karanteenia vastaavissa olosuhteissa heidän ollessaan Suomen alueella. Työntekijät voivat tällä edellytyksellä jatkaa työssäkäyntiä karanteeniohjeistusta noudattaen. Ruotsista tai Norjasta Suomeen tulevien työntekijöiden puolestaan tulee noudattaa ohjeistusta tartuntariskin vähentämisestä ja olla karanteenia vastaavissa olosuhteissa mahdollisuuksien mukaan niin Suomessa kuin kotona ollessaan.

Lisäksi hallitus suosittaa Suomeen Ruotsista, Virosta ja Saksasta liikennöiviä laivayhtiöitä lopettamaan henkilöliikenteen lipunmyynnin lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä.

Lue myös: Luvaton rajanylitys Torniossa

Kilpailut

Uusimmat