Lappia, Pello ja Ylitornio yhteistyössä Kuntaliiton Koulutus palveluna -verkostoprojektissa

29.01.2020 18:36 - Ari Kettukangas

Tavoitteena on kuntien, koulutuksen järjestäjien ja koulutusmuotojen yhteistyössä löytää uudenlaisia, toimivia ratkaisuja koulutuksen saatavuuden, saavutettavuuden ja laadun varmistamiseen eri puolilla maata. Kuntaliiton valtakunnallinen verkostoprojekti vuosina 2020 – 2021 toteutetaan alueellisina pilotti- ja yhteistyöalueina. Lappian koordinoimassa pilotissa alueessa ovat mukana Pellon ja Ylitornion kunnat sekä Ylitornion yhteiskoulun Kannatusosakeyhtiö. Erityisenä kohderyhmänä ovat nuoret peruskoulun päättäneet.

Lappia, Pello ja Ylitornio ovat yhteistyössä Kuntaliiton Koulutus palveluna -verkostoprojektissa. Koulutus palveluna – Koulutuksen saatavuus ja saavutettavuus erilaistuvissa kunnissa -projekti on kaksivuotinen. Tavoitteena on kuntien, koulutuksen järjestäjien ja koulutusmuotojen yhteistyössä löytää uudenlaisia, toimivia ratkaisuja koulutuksen saatavuuden, saavutettavuuden ja laadun varmistamiseen eri puolilla maata. Kuntaliiton valtakunnallinen verkostoprojekti vuosina 2020 – 2021 toteutetaan alueellisina pilotti- ja yhteistyöalueina. Lappian koordinoimassa pilotissa alueessa ovat mukana Pellon ja Ylitornion kunnat sekä Ylitornion yhteiskoulun Kannatusosakeyhtiö.
Lappian koordinoimassa Tornionjokivarren kuntien, Pellon ja Ylitornion, pilotissa erityisenä kohderyhmänä ovat nuoret peruskoulun päättäneet. Ikäluokat ovat pieniä, jolloin toisen asteen koulutuksen järjestäminen on taloudellisesti haasteellista. Kehittämistyön painopisteenä on selvittää yhteistyömahdollisuuksia, jotta kuntien alueella voisi opiskella sekä lukiossa että ammatillisessa koulutuksessa. Mikäli toimiva malli löydetään, tavoitteena on, että myös kaikki muut opiskelijat voivat hyödyntää kehitettyä mallia.
Kuntaliitto toteuttaa verkostoprojektin yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Lue myös: Pohjois-Suomen suurin talvitapahtuma Pakkasukko-viikko käynnistyy Kemissä

Kilpailut

Uusimmat