Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustukset kuntakohtaisiin kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin.
Mies ja nainen otettiin kiinni törkeästä varkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta epäiltynä. Miestä epäillään myös rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Miehellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.
Kuljettajaksi paljastui 22-vuotias mies, jota epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Poliisi on selvittänyt Ylitorniolla maanantaina tapahtuneen auton ryöstön ja ottanut kiinni kaikki neljä tapauksesta epältyä henkilöä.
Pariskunnan henkilöauto anastettiin eilen illalla Ylitorniolla väkivallalla uhaten.
Poliisi tutkii tapauksia varkauksina.
Palo sai ilmeisesti alkunsa saunan hormin läpiviennistä. Palo levisi rakennuksen yläpohjaan. Pelastuslaitoksen saavuttua kohteeseen rakennuksen saunatila ja yläpohja olivat tulessa. Pelastuslaitos sammutti palon, eikä se päässyt leviämään saunasta rakennuksen muihin tiloihin ja huoneisiin. Ensihoito tarkisti 3 henkilöä mahdollisen savualtistuksen takia.
Tavoitteena on kuntien, koulutuksen järjestäjien ja koulutusmuotojen yhteistyössä löytää uudenlaisia, toimivia ratkaisuja koulutuksen saatavuuden, saavutettavuuden ja laadun varmistamiseen eri puolilla maata. Kuntaliiton valtakunnallinen verkostoprojekti vuosina 2020 – 2021 toteutetaan alueellisina pilotti- ja yhteistyöalueina. Lappian koordinoimassa pilotissa alueessa ovat mukana Pellon ja Ylitornion kunnat sekä Ylitornion yhteiskoulun Kannatusosakeyhtiö. Erityisenä kohderyhmänä ovat nuoret peruskoulun päättäneet.
Ylitorniolla Kaulinrannassa Kattilakosken alapuolella ammuttiin eilen illalla haulikolla pohjoisesta etelään menevän junan matkustajavaunun oikeanpuoleisiin kahteen ikkunaan, vaunun sivuseinään ja ravintolavaunun ikkunaan.
Opetushallitus on myöntänyt lähes 450 000 euroa valtakunnalliseen Vankilakoulutuksen toimintamallin kehittäminen ja käyttöönotto ammatillisissa tutkinnoissa -hankkeeseen.
Ylitorniolla Raanujärventiellä omakotitalon lauantaina polttanutta miestä epäillään murhan yrityksen lisäksi mm. törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä vahingonteosta, lähestymiskiellon rikkomisesta, vainoamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, vahingonteosta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja rattijuopumuksesta.
24-vuotias mies sytytti Ylitorniolla Raanujärventiellä sijaitsevan omakotitalon tuleen lauantaina.
Lakkapää aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat Ylitornion, Tornion ja Rovaniemen toimipaikkoja.
Geologian tutkimuskeskuksen koordinoima NEXT-projekti esittelee moderneja ympäristöä säästäviä malminetsintämenetelmiä Ylitornion Lohijärvellä.
Palo levisi kuivassa ruohikossa noin 2 hehtaarin alueelle. Pelastuslaitoksen Ylitornion yksiköt saivat palon nopeasti rajattua ja suojeltua läheisen ladon ja kolme vanhaa varastorakennusta.
Ylitorniolla murtauduttiin varhain lauantaina Alkkulanraitilla sijaitsevaan kodinkonemyymälään.