Kuva: Jussi Häkkilä

Suomen suurimpiin kuuluvan sähkönmyyntiyhtiön perustaminen etenee

10.09.2019 09:37 - Jussi Häkkilä

Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia ja Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia ovat allekirjoittaneet perustamissopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä.

Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia ja Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia ovat allekirjoittaneet perustamissopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä. Osapuolet tekivät jo kesäkuussa esisopimuksen uusien yhtiöiden perustamisesta.

Yhteisyritysten perustaminen käsitellään seuraavaksi kilpailu- ja kuluttajavirastossa, josta odotetaan saatavan hyväksyntä loppuvuoden aikana. Yhtiöiden perustaminen toteutetaan liiketoimintasiirrolla, jossa osakasyhtiöt siirtävät sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoiminnot yhteisesti omistettavaan konserniin. Uusien yhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa ensi vuoden huhtikuun alusta.

Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta toimenpiteitä, vaan sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina entisillä ehdoilla. Osakasyhtiöiden nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö siirtyy yhteisyrityksien palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä noin 110:tä henkilöä. Yhtiöihin on parhaillaan käynnissä toimitusjohtajien rekrytoinnit.

Lue myös: Suomeen uusi suuri sähkönmyyntiyhtiö

Kilpailut

Uusimmat