Kuva: Oulun yliopisto

Esitys: Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu aloittavat yt-neuvottelut

29.08.2019 10:24 - Jussi Häkkilä

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat aloittamassa yt-neuvottelut. Asia on esillä ensi viikolla, kun osapuolten hallitukset käsittelevät palvelutoimintojen organisointia.

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat aloittamassa yt-neuvottelut. Asia on esillä ensi viikolla, kun osapuolten hallitukset käsittelevät palvelutoimintojen organisointia. Taustalla on Oulun ammattikorkeakoulun muutto Linnanmaan kampukselle sekä yliopiston tulo ammattikorkeakoulun enemmistöomistajaksi. Esityksen tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä. Mahdollinen palveluiden uudelleenorganisointi vaikuttaa kuitenkin henkilöstöön ja työtehtäviin, minkä vuoksi yt-neuvottelut on tarkoitus aloittaa. Neuvotteluissa käsitellään toimintojen organisoinnin suunnitelmaa sekä mahdollista työnantajan vaihtumista osalla työntekijöistä.

Palvelutoimintoihin kuuluu molemmissa organisaatioissa koulutuksen ja tutkimuksen tukipalvelut, kirjasto, tilat ja turvallisuus, tietohallinto, talous, henkilöstöpalvelut, viestintä ja hallinto. Yliopistossa palvelutoimintojen työtehtäviä on yhteensä 479 ja ammattikorkeakoulussa 179.

Tavoitteena on, että palvelutoiminnot aloittavat toiminnan uudessa muodossaan ensi vuoden alusta. Pääosa Oulun ammattikorkeakoulun opetuksesta ja toiminnoista muuttaa Linnanmaan kampukselle ensi vuoden elokuuhun mennessä. Sosiaali- ja terveysalat jäävät Kontinkankaalle.

Lue myös: Oulun yliopisto ostaa enemmistön Oulun ammattikorkeakoulusta

Kilpailut

Uusimmat