Lappiin edellisvuotta enemmän hirvenpyyntilupia

24.07.2018 16:47 - Jussi Häkkilä

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Lapin alueelle 11 841 pyyntilupaa.

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Lapin alueelle 11 841 pyyntilupaa. Myönnetty lupamäärä nousi 27 prosenttia edellisvuodesta. Edellisellä metsästyskaudella Lapissa saatiin saaliiksi 8772 hirveä, joista 33 prosenttia oli vasoja. Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin 78 prosenttia. Nyt myönnetyt pyyntiluvat mahdollistavat yli 14 000:n hirven saaliin. Myönnetyllä lupamäärällä hirvien aiheuttamat vahingot pyritään pitämään kohtuullisella tasolla, ottamaan huomioon alueelliset erityispiirteet hirvikannan hoidossa ja säilyttämään hirvikanta elinvoimaisena ja metsästettävänä.

Luonnonvarakeskuksen arvioiden mukaan Lapin hirvikanta on viime vuosina noussut. Viimeisimmän arvion mukaan talvehtiva hirvikanta oli noin 20 300 hirveä.

Hirven metsästysaikoihin on tullut muutoksia metsästyskauden pituuden osalta. Koko Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella hirvenmetsästyksen ensimmäinen jakso alkaa syyskuun alusta ja päättyy 20. syyskuuta. Toinen jakso alkaa lokakuun toisena lauantaina 13.10 ja päättyy 15.1.2019. Tammikuun aikana koiran käyttäminen hirvenpyynnissä ei ole sallittua, haavakoiden jäljittämistä lukuun ottamatta. Metsästysaika on koko Lapissa yhtenäinen.

Lue myös: Lapin alueellinen riistaneuvosto asetti tavoitteet hirvikannan hoidolle

Kilpailut

Uusimmat