Kuva: Shutterstock

Finavia käynnistää 55:n miljoonan euron investointiohjelman Lapin lentoasemilla

03.05.2018 11:55 - Jussi Häkkilä

Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemille tehdään tuntuvat laajennukset ja palveluja lisätään vastaamaan kasvavia matkustajamääriä.

Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemille tehdään tuntuvat laajennukset ja palveluja lisätään vastaamaan kasvavia matkustajamääriä. Työt alkavat tämän kuun alussa. Finavian noin 55:n miljoonan euron investointi mahdollistaa Lapin matkailun kasvun ja edistää Suomen saavutettavuutta ja kilpailukykyä.

Rovaniemellä matkustajatilat kasvavat nykyisestä 6 000:sta neliömetristä noin 10 500:een neliömetriin. Uudet tilat lisäävät terminaalin avaruutta ja viihtyisyyttä. Lentoaseman tuntikapasiteetti nousee nykyisestä kolmesta koneesta viiteen.
Kittilän lentoasemalla Finavia laajentaa sekä terminaalia että lentoliikenteen infrastruktuuria.
Ivalossa Finavia rakentaa lisää konepaikkoja, mikä lähes tuplaa lentokoneiden paikoituskapasiteetin ja lisää näin lentoliikenteen sujuvuutta. Määrä nousee neljästä seitsemään jo talveksi.
Suunnitelmissa on saada kaikki valmiiksi ensi vuoden joulukuuhun mennessä.

Matkustajamäärien kasvu Lapin lentoasemilla on ollut ennätyksellistä, ja viime vuonna saavutettiin 1,3:n miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen vuoteen oli 23 prosenttia. Nyt käynnistyvän investointiohjelman myötä Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Lue myös: SAS avaa uuden reitin Tukholmasta Ouluun

Kilpailut

Uusimmat