Kuva: Panthermedia

Lapin tulvariskialueet arvioitu ja tarkistettu

09.04.2018 15:07 - Jussi Häkkilä

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tulvariskilain mukaisesti tarkistanut arvioinnit vesistöjen tulvimisesta sekä merenpinnan noususta aiheutuvista tulvariskeistä Lapissa.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tulvariskilain mukaisesti tarkistanut arvioinnit vesistöjen tulvimisesta sekä merenpinnan noususta aiheutuvista tulvariskeistä Lapissa. Arvioinnin perusteella ELY-keskus ehdottaa merkittäviksi tulvariskialueiksi Rovaniemen, Kemijärven, Tornion ja Kemin kaupunkeja sekä Kittilän kirkonkylää ja Ivalon taajamaa.
Rovaniemi on edelleen Lapin merkittävin tulvariskikohde asukasmäärän ja useiden riskikohteiden vuoksi. Kemin kaupungin alue ehdotetaan nimettäväksi merenpinnan noususta aiheutuvan tulvariskin vuoksi. Alavalla alueella sijaitseva Kittilä on aiemminkin kärsinyt tulvavahingoista, ja Tornio jääpatotulvien aiheuttamista vahingoista.
Merkittäville tulvariskialueille laaditaan tai päivitetään tulvavaara- ja tulvariskikartat ensi vuoden loppuun mennessä. Vesistö- tai rannikkoalueen kattavat hallintasuunnitelmat tulvariskien hallitsemiseksi laaditaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lue myös: Tulva katkaisi tien Siikalatvassa

Kilpailut

Uusimmat