Kuva: Soite

Soiten alue siirtyy koronaviruksen perustasolle – suositukset säilyvät pääosin ennallaan 14. helmikuuta saakka

13.01.2021 11:01 - Ari Kettukangas

Keski-Pohjanmaalla uimahallit voidaan avata erityisjärjestelyin ensi maanantaista alkaen. Uimahalleissa on huolehdittava riittävistä turvaväleistä sekä hygieniasta. Turvavälien toteutumisen mahdollistamiseksi esimerkiksi pukukopeista voidaan avata ohjeellisesti noin joka neljäs ja esim. sauna- tai pesutiloissa henkilöiden määrää tulee rajoittaa. Kirjastojen lukusalit voidaan avata turvavälit ja hygieniasuositukset huomioiden. Alueellinen kasvomaskisuositus oppilaitoksissa koskee opiskelijoita 2. asteesta eteenpäin. Kasvomaskisuositus ei THL:n suosituksen mukaan perustasolla koske peruskouluja.

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui tänään arvioimaan alueellista tilannekuvaa sekä alueellisia määräyksiä ja suosituksia. Soiten alue siirtyy koronaviruksen perustasolle, mutta voimassa olevat suositukset säilyvät pääosin ennallaan. Suositukset kevenevät uimahallien ja kirjastojen osalta. Myöskään peruskouluun ei tule kasvomaskisuositusta alueen ollessa perustasolla. Koronaviruksen ilmaantuvuus vastaa Soiten alueella perustason määritelmää, eli 14 vuorokauden ilmaantuvuus on 7,7 / 100 000 asukasta kohti ja koronavirustesteistä 0,2% on positiivisia löydöksiä. Tilanne on säilynyt alueella rauhallisena jo muutaman viikon ajan. Koska koronavirustilanne on valtakunnallisesti kuitenkin edelleen vakava, ei suosituksia voida merkittävästi lieventää. Keski-Pohjanmaalla uimahallit voidaan avata erityisjärjestelyin ensi maanantaista alkaen. Uimahalleissa on huolehdittava riittävistä turvaväleistä sekä hygieniasta. Turvavälien toteutumisen mahdollistamiseksi esimerkiksi pukukopeista voidaan avata ohjeellisesti noin joka neljäs ja esim. sauna- tai pesutiloissa henkilöiden määrää tulee rajoittaa. Kirjastojen lukusalit voidaan avata turvavälit ja hygieniasuositukset huomioiden. Alueellinen kasvomaskisuositus oppilaitoksissa koskee opiskelijoita 2. asteesta eteenpäin. Kasvomaskisuositus ei THL:n suosituksen mukaan perustasolla koske peruskouluja. Yli 10 hengen kokoontumisrajoitukset ja muut koronavirustilanteeseen liittyvät suositukset säilyvät ennallaan ja ovat voimassa 14. helmikuuta saakka.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän mukaan kuluva viikko näyttää mihin suuntaan epidemia kääntyy Oulussa

Uusimmat