Kuva: AOP

Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän mukaan kuluva viikko näyttää mihin suuntaan epidemia kääntyy Oulussa

13.01.2021 09:14 - Ari Kettukangas

Eilen kokoontunut ryhmä arvioi Oulun olevan edelleen leviämisvaiheessa. Viime viikkoina havaitut tartunnat ovat valtaosaltaan keskittyneet nuoreen aikuiseen väestöön, ja tartuntalähteinä ovat toimineet heidän kokoontumisensa yksityistilaisuuksissa ja anniskeluravintoloissa. Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia jatketaan 1. helmikuuta saakka.

Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän mukaan kuluva viikko näyttää, mihin suuntaan kahden viime viikon aikana kiihtynyt epidemia kääntyy Oulussa. Eilen kokoontunut ryhmä arvioi Oulun olevan edelleen leviämisvaiheessa. Viime viikkoina havaitut tartunnat ovat valtaosaltaan keskittyneet nuoreen aikuiseen väestöön, ja tartuntalähteinä ovat toimineet heidän kokoontumisensa yksityistilaisuuksissa ja anniskeluravintoloissa. Vaikka tapausmäärät ovat edelleen korkeat, on tilanteessa myös havaittavissa tasoittumisen merkkejä. Eilen klo 16 mennessä todettiin 17 uutta tartuntaa, mikä on edelleen korkeaa tasoa. Tartuntalähteinä on suurimmassa osassa perhe. Oulussa on tällä viikolla tuohon aikaan mennessä todettu yhteensä 30 uutta tartuntaa, mikä on viime viikon vastaavaan ajankohtaan nähden samaa tasoa. Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 37 henkilöä, mikä on vain noin kolmannes siitä, mitä oli viime viikolla samaan aikaan. Tällä viikolla ei tähän mennessä ole todettu uusia joukkoaltistuksia. Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia jatketaan 1. helmikuuta saakka.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia jatketaan 1. helmikuuta saakka - lasten harrastustoimintaa koskeviin suosituksiin lievennyksiä

Kilpailut

Uusimmat