Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjoissuomalainen Arctic-EDIH kehittää pk-yritysten digitaalisuutta

01.03.2021 15:38 - Jussi Häkkilä

Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut kymmenen pohjoissuomalaisen toimijan Arctic-EDIH- konsortion yhdeksi Suomen ehdokkaaksi eurooppalaisten digitaalisten innovaatiohubien hakuun.

Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut kymmenen pohjoissuomalaisen toimijan Arctic-EDIH- konsortion yhdeksi Suomen ehdokkaaksi eurooppalaisten digitaalisten innovaatiohubien hakuun. Arctic-EDIH tavoittelee noin miljoonan euron vuosittaista rahoitusta tukemaan yrityksiä ja julkista sektoria digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä ja käyttöönotossa.
Kyseessä on kymmenen Pohjois-Suomessa toimivan organisaation yhdessä kehittämä uudenlainen palvelurakenne, jolla pyritään helpottamaan pk-yritysten sekä julkisen ja kolmannen sektorin toimijoiden pääsyä huipputeknologioiden soveltamisen äärelle. Se kokoaa, kehittää ja tarjoaa palveluja etätoiminnan, automatiikan, digitaalisten ja virtuaalipalvelujen kehitykseen ja käyttöönottoon korostaen läpimurtoteknologioiden hyödyntämistä terveys- ja hyvinvointialan liiketoiminnassa.
Konsortiossa mukana ovat Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, BusinessOulu, Kajaanin kaupunki, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu, Centria-ammattikorkeakoulu sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy ja CSC Tieteen tietotekniikan keskus.

Lue myös: Centria, Kokkolan yliopistokeskus ja Kerttu Saalasti Instituuti saivat virallisen digitaalisen innovaatiokeskittymän statuksen

Kilpailut

Uusimmat