Pohjois-Suomesta tukea sai kaksi hanketta.
Eilen vietettiin Suomen toistaiseksi suurimman tuulivoimalahankkeen virallisia avajaisia Pyhännän ja Kajaanin alueelle sijoittuvassa Piiparinmäen tuulivoimapuistossa.
Satakunnan lennoston Tukilentolaivue järjestää ATEX 22-lentotoimintaharjoituksen ensi viikolla Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.
Noin 60-vuotias nainen katosi eilen Kajaanissa.
Oulun teatterin pitkäaikainen näyttelijä Tuula Väänänen on saanut Ida Aalberg -näyttelijäpalkinnon. Ida Aalberg -säätiö palkitsi samalla palkinnolla myös Kajaanin kaupunginteatterin Salla Loperin.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kilpailuttamalla linja-autoreitillä Kajaani-Vaala-Utajärvi-Oulu Oulun Taksipalvelut Oy:n konkurssin vuoksi keskeytynyt liikenne käynnistyy uudelleen talviaikataulukauden alkaessa.
Poliisin mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on varastettu polkupyöriä touko- ja kesäkuun aikana enemmän kuin tammi-huhtikuussa.
Oulussa uimari vajosi eilen veteen uimareissulla Möljän sillan lähellä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt rahoituksen Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Kajaanin yliopistokeskuksen BIOKAINUU-hankkeelle, jossa tavoitteena on tukea biotuotetehtaan investoinnin toteutumista ja metsäbiotalouden muuta teollista toimintaa tutkimus- ja kehitystoimenpiteillä sekä vahvistamalla alan osaamista.
Hallituksen eilen eduskunnalle antamassa vuoden ensimmäisessä lisätalousarvioesityksessä esitetään mm. rahoitusta lentoliikenteen turvaamisen jatkamiseksi maakuntakentille ensi vuoden kevääseen saakka.
Kajaanin ammattikorkeakoulu käynnistää kolme uutta koulutusta Raahessa ensi syksynä.
Kajaanissa on tapahtunut henkirikos tiistain ja keskiviikon välisenä aikana.
Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt ammattikorkeakouluille 822 ja yliopistoille 1469 uutta aloituspaikkaa.
Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroista haastattelee Jussi Häkkilä.
Rataliikennekeskuksen mukaan junaliikenne on palautunut normaaliksi Kajaani-Iisalmi -välillä.
Henkilöjunat korvataan linja-autoilla. Häiriötilanteen kestosta ei ole toistaiseksi arviota.