Kuva: Tommi Luoto

Yritysten kasvunäkymät Raahen seudulla maltillisia

14.12.2023 10:55 - Jussi Häkkilä

Raahen seutukunnan yritysbarometrin mukaan markkina-aseman säilyttäminen on yritysten yleisin tavoite ja lähes yhtä moni suunnittelee kasvavansa mahdollisuuksien mukaan.

Raahen seutukunnan yritysbarometrin mukaan markkina-aseman säilyttäminen on yritysten yleisin tavoite ja lähes yhtä moni suunnittelee kasvavansa mahdollisuuksien mukaan. Yrityksistä neljä prosenttia hakee voimakasta kasvua, kun puolestaan toiminnan supistumista tai loppumista ennakoi kolme prosenttia vastaajista. Liikevaihdon arvioi kasvavan hiukan alle puolet yrityksistä. Vaikka odotukset ovat nousseet hiukan edellisvuodesta, ovat ne edelleen matalalla tasolla aiempiin vuosiin verrattuna.

Vain 13 prosenttia yrityksistä uskoo henkilöstön määrän kasvavan seuraavana vuonna, mikä on matalin arvo pitkään aikaan. Suurin osa yrityksistä arvioi henkilöstön määrän säilyvän ennallaan. Rekrytointeja suunnittelevat yritykset hakevat pääasiassa toisen asteen tutkinnon suorittaneita henkilöitä it-, viestintä- ja ohjelmistotuotannon, kuljetuksen ja varastoinnin sekä metalli- ja konepajateollisuuden toimialoille.

Valtaosa yrityksistä ennakoi investointien säilyvän ennallaan. Investointien kasvuodotukset tippuivat eniten metalli- ja konepajateollisuudessa sekä it-alalla.

Lue myös: Kalajoen vuoden yrittäjät palkittiin

Kilpailut

Uusimmat