Uusimmat
Suosituimmat

Nuori elämä pysähtyy, kun syöpä iskee -syöpään sairastuneiden lasten ja heidän läheistensä yhdistys Sylva täyttää 40 vuotta

15.02.2022 09:42 - Jussi Häkkilä

Sylva ry:n toiminnanjohtaja Marika Aroa haastattelee Jussi Häkkilä.

Tänään vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää. Päivän myötä halutaan muistuttaa, että syöpään sairastuneen lapsen koko perhe tarvitsee tukea.
Viime vuonna Suomessa sairastui 162 lasta syöpään ja menehtyi 25. Kun lapsella diagnosoidaan syöpä, koko elämä menee tauolle. Päiväkoti, koulu ja harrastukset seisahtuvat infektioriskin takia ja kaikki huomio keskittyy sairauden hoitoon.Toinen vanhemmista jää todennäköisesti pois työelämästä ja keskittyy tukemaan ja hoitamaan lasta. Huomio sisaruksiin ja muuhun elämään on vähäisempää ja jää sairauden hoidon varjoon.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Sylva ry on syöpään sairastuneiden lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja heidän läheistensä yhdistys. Se perustettiin vuonna 1982 syöpää sairastavien lasten vanhempien aktiivisuudella. Ensimmäisenä toiminta keskittyi lasten syöpäosastojen olosuhteiden parantamiseen. Useat vanhemmat olivat valmiita kertomaan oman tarinansa, vaikka monet myös tiesivät, ettei parannuksia hoitoihin tulisi heidän lapsensa elinaikana. Tänään työn painopiste on tuottaa tietoa, tukea ja tutkimusta. Juhlavuotta vietetään Nuori elämä tauolla -teemalla.

Lue myös: Roosa nauha -keräyksellä varoja syöpätutkimukseen

Uusimmat
Suosituimmat