Oulun kaupunki on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 127 000 euroa koululaisten harrastusten edistämiseen.
Oulun varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kemiläisille tehdyn kyselyn mukaan kemiläisperheet kaipaavat tukea huoltajuus- ja elatusasioissa, vanhemmuudessa, kasvatusasioissa ja terveydessä.
Torniossa Näätsaarentien ja Holmantien risteyksessä henkilöauto törmäsi eilen kahteen suojatietä ylittämässä olleeseen lapseen, jotka molemmat toimitettiin Länsi-Pohjan keskussairaalaan.
Oulun Tuomiokirkon pitkäaikaisen urkurin Maija Tynkkysen 50-vuotistaiteilijajuhlavuoden konsertin tuotto 1 520 euroa luovutettiin Oulun yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolla olevien lasten hyväksi.
Viime aikoina Torniossa on tullut ilmi muutamia tapauksia, joissa 10-12 -vuotias lapsi on tarjonnut maksuvälineeksi oikean näköistä seteliä, joka on osoittautunut ns. leikkirahaksi.
Suomen kuudessa suurimmassa kaupungissa Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa ja Turussa sijoitettiin viime vuonna kiireellisesti yhteensä 1 516 lasta kodin ulkopuolelle eli 11,1 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna.
Ylivieskan paloaseman henkilöstö kävi tänään iltapäivällä auttamassa alle kouluikäisen lapsen pois lukitun henkilöauton sisältä.
Esimerkiksi ruokailun tarvetta etäopetuksessa oleville lapsille kartoitettiin viikolla 13, ja kyselyn tulos oli, että hyvin harvat perheet halusivat lastensa tulevan koululle syömään. Huoltajilta tuli kuitenkin paljon viestejä siitä, että ruoka-apu olisi monessa perheessä tarpeen. Raahen kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän valmistelun myötä tähän vastataan nyt ruokakassin muodossa. Ruokakassi sisältää ravitsemuksellisesti kahden viikon kouluateriat, ja se noudetaan erikseen määriteltävästä paikasta Raahen tai Vihannin alueella. Jakelu jatkuu 13. toukokuuta saakka tai koulujen etäopetuksen ajan. Koska Raahessa suositelllaan perheiden pitävän lapset kotona ja käyttävän varhaiskasvatuspalveluita vain välttämättömissä tilanteissa, laskutetaankin nyt vain ajalta, jolloin lapsi on ollut varhaiskasvatuksessa. Poikkeuksellinen menettely maksuhyvitysten osalta on voimassa 31. heinäkuuta asti.
Raahelaista sairaanhoitaja Sanna Puhtoa haastattelee Petri Alminoja.
Suomen UNICEF myönsi tänään Oulun kaupungille jo toisen Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.
Lapsen oikeuksien sopimuksen täyttäessä 30 vuotta UNICEF järjestää yhdessä Kölnin kaupungin kanssa globaalin Lapsiystävällinen kunta -konferenssin 15.-18. lokakuuta. Tapahtumaan saapuu yli 550 ihmistä yli 60 maasta. Osanottajiin kuuluu lapsia ja nuoria, kaupunginjohtajia, muita kuntien edustajia sekä asiantuntijoita. Oulun kaupunki on tapahtumassa vahvasti mukana.
Varainhankintapäällikkö Anna-Leena Mitroa Sylva ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulunkaari kokeilee Pudasjärvellä lapsiperheiden tilapäisten kotipalvelujen myöntämistä ilmaiseksi.
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään koulukoteihin sijoitettujen lasten näkemykset koulukotien arjesta ja toimintatavoista.
Keski-ikäinen mies törmäsi eilen Haukiputaan Martinniemessä henkilöautollaan viisivuotiaaseen lapseen sekä lastenrattaisiin.