Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tehty Suomen ensimmäinen tähystyksellinen vatsan alueen syöpäleikkaus ja HIPEK-hoito samalla kertaa.
Tukea Syöpätyölle ry:n puheenjohtaja Aaro Ruha tietää, ettei potilaan kannata jäädä yksin kotiin sohvan nurkkaan. Alla kuvia yhdistyksen toiminnasta. Haastattelijana Ari Kettukangas.
Osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen kunnista siirtyy tänä vuonna uuteen kohdunkaulan syövän seulontamenetelmään.
Merja Möttöstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun ja Tampereen yliopistojen sekä Karoliinisen Instituutin tutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että ihmisen papilloomaviruksilla esiintyy tyyppikorvautuvuutta.
Dosentti Ritva Heljasvaaraa Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pauli Ylitaloa haastattelee Jussi Häkkilä.
Eeva Tokolaa ja Aaro Ruhaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Sairaanhoitaja Marketta Komulaista Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksestä haastattelee Jussi Häkkilä.
Eeva Tokolaa ja Aaro Ruhaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Aiemmin tunnistamattomia ihosyöpiä tai niiden esiasteita löytyi joka neljänneltä 70 vuotta täyttäneeltä Oulun yliopiston uudessa tutkimuksessa.
Sylva ry:n toiminnanjohtaja Marika Aroa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan professori Lari Lehtiötä haastattelee Jussi Häkkilä.
Tänään käynnistyneellä Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa aloitetaan robottiavusteiset keuhkosyöpäleikkaukset ja suolistosyövän kirurginen hoito laajenee.
Syöpäsäätiö on valinnut vuoden syöpälääkäriksi palliatiivista ja saattohoitotyötä potilaiden kodeissa tekevän Laura Palanterän Helsingistä, ja vuoden syöpähoitajiksi Ivalon terveyskeskuksen sairaanhoitajat Maria Pehkosen ja Raisa Similän.