Oulun ja Tampereen yliopistojen sekä Karoliinisen Instituutin tutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että ihmisen papilloomaviruksilla esiintyy tyyppikorvautuvuutta.
Dosentti Ritva Heljasvaaraa Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pauli Ylitaloa haastattelee Jussi Häkkilä.
Eeva Tokolaa ja Aaro Ruhaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Sairaanhoitaja Marketta Komulaista Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksestä haastattelee Jussi Häkkilä.
Eeva Tokolaa ja Aaro Ruhaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Aiemmin tunnistamattomia ihosyöpiä tai niiden esiasteita löytyi joka neljänneltä 70 vuotta täyttäneeltä Oulun yliopiston uudessa tutkimuksessa.
Sylva ry:n toiminnanjohtaja Marika Aroa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan professori Lari Lehtiötä haastattelee Jussi Häkkilä.
Tänään käynnistyneellä Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa aloitetaan robottiavusteiset keuhkosyöpäleikkaukset ja suolistosyövän kirurginen hoito laajenee.
Syöpäsäätiö on valinnut vuoden syöpälääkäriksi palliatiivista ja saattohoitotyötä potilaiden kodeissa tekevän Laura Palanterän Helsingistä, ja vuoden syöpähoitajiksi Ivalon terveyskeskuksen sairaanhoitajat Maria Pehkosen ja Raisa Similän.
Oulun Tuomiokirkon pitkäaikaisen urkurin Maija Tynkkysen 50-vuotistaiteilijajuhlavuoden konsertin tuotto 1 520 euroa luovutettiin Oulun yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolla olevien lasten hyväksi.
Syöpäjärjestöjen terveysosaston johtaja Juha Heinoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kiinteistömaailman yrittäjät ovat tehneet 30 000:n euron lahjoituksen Syöpäsäätiölle Lasten syöpärahastoon, josta varat kohdennetaan lasten syöpien tutkimukseen.
Syöpäsäätiö myönsi tänä vuonna apurahoja kaikkiaan 162 tutkijalle tai tutkimusryhmälle, yhteensä n. 7 291 000 euroa. Suurapurahat myönnettiin neljälle tutkimushankkeelle. Oulusta Professori Gonghong Wei ja tutkimusryhmä saivat 300 000 euroa. Oulun yliopiston professori Gonghong Wein työryhmä on jo pitkään työskennellyt eturauhassyöpäalttiuden ymmärtämisen ja kohonneen syöpäriskin taustalla olevien geenien tunnistaminen parissa.