Kuva: Poliisi

Suuri huumejuttu käräjille -tutkinta ulottui etelästä Pohjois-Suomeen

06.03.2020 08:49 - Jussi Häkkilä

Helsingin poliisi on tutkinut yhdessä Tullin sekä Kaakkois-Suomen ja Oulun poliisilaitosten kanssa huumausainerikoskokonaisuutta viime vuodesta lähtien.

Helsingin poliisi on tutkinut yhdessä Tullin sekä Kaakkois-Suomen ja Oulun poliisilaitosten kanssa huumausainerikoskokonaisuutta viime vuodesta lähtien. Tutkinta käynnistyi viime vuoden keväällä ja yhdistyi kevään aikana Tullin tutkimaan epäiltyyn nuuskan salakuljetustapaukseen.
Tutkinnan alkuvaiheessa päädyttiin kahden henkilön kiinniottoon. Kiinnioton yhteydessä Tulli joutui mm. ajamaan epäiltyä takaa, mikä johti mittavaan poliisioperaatioon Torniojoen varrella viime vuoden elokuussa. Kiiinnioton yhteydessä yksi epäillyistä oli ajaa Tullin virkamiesten päälle.
Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille telekuuntelun avulla ja teki etsintöjä Helsingissä. Poliisi takavarikoi mm. 300 grammaa kokaiinia, joitakin satoja ekstaasitabletteja, kaksi kiloa metamfetamiinia ja 2000 Subutex-tablettia.
Tutkinnan edetessä poliisi teki useita kiinniottoja viime syksyn aikana. Käräjäoikeus vangitsi useita epäiltyjä, joista osa on sittemmin jo vapautettu.
Esitutkinta on laajentunut myös ulkomaille, ja siinä on selvitetty epäiltyjen yhteyksiä ulkomailla tapahtuneisiin merkittäviin takavarikoihin.
Esitutkinnassa on ollut useita tutkintavankeja. Osa on edelleen vangittuna. Kaikkiaan epäiltynä on ollut toistakymmentä henkilöä, joista on edelleen vangittuna alle kymmenen. Asian käsittely on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa.

Lue myös: Raahessa paljastui 17 huumausainerikosta viikonlopun tehovalvonnassa

Kilpailut

Uusimmat