Kuva: Mari Korpua

Raahessa paljastui 17 huumausainerikosta viikonlopun tehovalvonnassa

17.02.2020 17:28 - Marja Ollakka

Oulun poliisilaitos suoritti tehostettua huumausainevalvontaa Raahessa viikonloppuna.

Viikonlopulta kirjattiin 17 rikosilmoitusta nimikkeillä huumausaineen käyttörikos tai huumausainerikos. Kiinniottoja tehtiin yhteensä kuusi, ja takavarikkoon päätyi muun muassa huumausaineita, huumausaineiden käyttövälineitä, rahaa sekä erilaisia vaarallisia esineitä. Lisäksi kahta henkilöä epäillään ajoneuvon kuljettamisesta huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

Epäiltyjen jäljille päästiin rikostiedustelun, kenttävalvonnan ja poliisille tulleiden useiden vihjetietojen perusteella.

Tehostetulle valvonnalle nähtiin selkeä tarve, sillä huumausaineiden käyttörikostilastot ja muukin kentältä saatu tieto ovat herättäneet huolta. Viikonlopun tehovalvonnan valmistelu ja resursointi johtivat numeerisesti melko huomattaviin tuloksiin.

Monissa nyt paljastuneissa tapauksissa päihdeongelmiin puuttumista jatkavat seuraavaksi myös muut viranomaiset ja ammattilaiset. Raahen alueella on parhaillaan käynnistymässä ns. Ankkuri-malli, joka puuttuu nuorten orastaviin päihdeongelmiin.

Poliisi kiittää kaikista saamistaan vihjetiedoista. Jatkossakin mahdollisista huumausainerikollisuuteen liittyvistä epäilyistä taikka vihjeistä pyydetään ottamaan yhteyttä Oulun poliisin vihjepuhelimeen p.0295 416 194 tai sähköpostiin vihjeet.oulu(at)poliisi.fi. Käytettävissä on myös poliisin valtakunnallinen nettivinkki-palvelu: https://www.poliisi.fi/nettivinkki. Kiireelliset asiat kehotetaan soittamaan suoraan hätäkeskuksen numeroon 112.

Lue myös: Raskaalle liikenteelle rapsuja mm. tarkkaamattomuudesta liikenteessä

Kilpailut

Uusimmat